Αρχική > Featured > 10 άνθρωποι του θεάτρου εξομολογούνται ποιο είναι το αγαπημένο τους δώρο του Άι Βασίλη!

10 άνθρωποι του θεάτρου εξομολογούνται ποιο είναι το αγαπημένο τους δώρο του Άι Βασίλη!

To Infowoman ρώτησε τους αγαπημένους πρωταγωνιστές της φετινής θεατρικής σεζόν για τα αγαπημένα τους Χριστούγεννα και πιο συγκεκριμένα για το ποιο είναι το αγαπημένο πρωτοχρονιάτικο δώρο της παιδικής τους ηλικίας!

Δημήτρης Μοθωναίος, θα πρωταγωνιστήσει από τις 14 Φεβρουαρίου στο έργο «Περηφάνια και Προκατάληψη» που θα σκηνοθετήσει η Ιόλη Ανδρεάδη στο Θέατρο Αλκυονίς

Ένα ζωντανό παιχνίδι-εργαστήρι του Άγιου Βασίλη. Με θυμάμαι ακόμη να το κοιτάζω ως παιδί από τη βιτρίνα και να μου τρέχουν τα σάλια.

Καλές γιορτές σε όλους!

Νεφέλη Κουρή, πρωταγωνιστεί στο «Πόλεμος και Ειρήνη» στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Ένα ρομπότ που το έλεγαν emilio και ήταν μεγάλο αρκετά και περπατούσε και ήταν σαν κανονικός άνθρωπος, τουλάχιστον στα μάτια μου.

Λευτέρης Γιοβανίδης, σκηνοθετεί το έργο «Τριαντάφυλλο στο Στήθος» στο Θέατρο Τέχνης

Πρέπει να ήμουν 4 ετών. Κρυφά από τους γονείς μου πριν κοιμηθώ, άφησα ανοιχτή την κλειδαριά της μπαλκονόπορτας του σαλονιού για να μπει εύκολα ο Άγιος Βασίλης. Το επόμενο πρωί της πρωτοχρονιάς που ξύπνησα, βρήκα κάτω από το δέντρο μας ένα τεράστιο κουτί. Σχεδόν όσο το μπόι μου. Ήταν ένα πλήρες γήπεδο subbuteo! Με ποδοσφαιριστές, τέρματα ακόμα και προβολείς είχε!! Ήταν ένα μυθικό δώρο για εκείνη την εποχή αυτό!

Εύα Οικονόμου Βάμβακα, σκηνοθετεί στο Θέατρο Τέχνης το έργο “Μια μέρα χωρίς”

Μεγάλωσα στην Καβάλα, αλλά πολλοί από τους φίλους μου έμεναν -απέναντι στο νησί της Θάσου – από όπου κατάγονται οι γονείς μου. Ήμουν 5-6 χρονών, η αδερφή μου δεν είχε γεννηθεί ακόμα, και εγώ γκρίνιαζα συνέχεια γιατί δεν ήθελα πάλι να κάνω γιορτές με «τους μεγάλους». Παραμονή Πρωτοχρονιάς λοιπόν, και μια φιλική οικογένεια με δύο παιδιά που λάτρευα είχαν έρθει από τη Θάσο στην Καβάλα για να κάνουν τα τελευταία ψώνια της χρονιάς. Λίγο μετά το μεσημέρι βρεθήκαμε να πίνουμε όλοι μαζί σοκολάτα σε ένα ζεστό καφέ της πόλης. Από μέσα μου ευχόμουν όλη την ώρα να αλλάζαν γνώμη και να έμεναν Καβάλα για το βράδυ- πράγμα σχεδόν αδύνατο γιατί στη Θάσο τους περίμεναν οι συγγενείς τους. Η ώρα πέρασε, τα μαγαζιά έκλειναν και εμείς χαιρετηθήκαμε βιαστικά καθώς έπρεπε να προλάβουν το ferry boat για Θάσο. Βγαίνοντας από το καφέ όμως διαπιστώσαμε ότι ο καιρός είχε αλλάξει. Φυσούσε πάρα πολύ και πριν προλάβουμε να φτάσουμε στο κεντρικό δρόμο άρχισε να χιονίζει… Το λιμενικό κήρυξε «απαγορευτικό» και οι φίλοι μου «αποκλείστηκαν» στο σπίτι μας και κάναμε πρωτοχρονιά όλοι μαζί. Ήταν σαν η φύση να άκουσε την ευχή μου και να μου χάρισε το πιο ωραίο πρωτοχρονιάτικο δώρο που μπορούσε.

Βάσω Καβαλιεράτου, πρωταγωνιστεί στη θεατρική παράσταση «Τerror» στο θέατρο Αθηνών

Ένα λούτρινο γουρούνι-μαμά,με φερμουάρ στην κοιλιά που μόλις το άνοιγες έβγαιναν από μέσα πέντε γουρουνάκια. Το αγαπημένο μου ζώο ήταν και είναι το γουρούνι. Όταν λοιπόν ζήτησα από τον Άγιο Βασίλη ένα κουκλάκι γουρούνι και είδα αυτό, γύρισα στη μαμά μου βουρκωμένη και της είπα: «Μαμά, αυτό το παιχνίδι φτιάχτηκε για μένα.

Νάνσυ Μπούκλη, πρωταγωνιστεί στη θεατρική παράσταση «Terror» στο θέατρο Αθηνών και στη θεατρική παράσταση «Το Σκλαβί» στο θέατρο Πόρτα.

Το 2002 που άλλαζε σε 2003 όλη την ημέρα της παραμονής πρωτοχρονιάς, έκλεβα και κοιτούσα τι δώρα έχουν μπει κάτω από το οικογενειακό μας χριστουγεννιάτικο δέντρο. Υπήρχαν διάφορα. Υπήρχε και ένας φάκελος που δεν μπορούσα να καταλάβω τι μπορεί να έχει μέσα. Μετά την αλλαγή του χρόνου και μετά το φαγητό, ξεκινάμε την ανταλλαγή των δώρων με την οικογένειά μου. Κι εμένα μου δίνουν τον φάκελο. Τον ανοίγω και βλέπω μια φωτογραφία μ’ ένα πιάνο. Τους ρωτάω κι εγώ “τι αστείο είναι αυτό Πρωτοχρονιάτικα;” και μου λένε “την επόμενη εβδομάδα αυτό το πιάνο που βλέπεις στη φωτογραφία, θα έρθει στο σπίτι”. Το πιο ωραίο δώρο που έχω πάρει μέχρι τώρα!

Δώρα Στυλιανέση, πρωταγωνιστεί στην παράσταση “Η αδερφή μου” στην Αγγλικανική Εκκλησία

Το καλύτερο πρωτοχρονιάτικο δώρο ήταν όταν οι γονείς μου την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στις 00:00 κατέβασαν την ασφάλεια του ρεύματος και ο μπαμπάς μου ς μέσα στο σκοτάδι μου έβαλε δίπλα μου το δώρο μου! Τότε πίστεψα ως παιδί ότι υπάρχει Αη Βασίλης. Νομιζω επίσης ότι τότε πίστεψα και στο παραμύθι της ζωής και αποφάσισα να κάνω θέατρο.

Νέστωρ Κοψιδάς, πρωταγωνιστεί στους «Ανθρωποφύλακες» στο θέατρο Τέχνης

Ένα πορτοκαλί αρμόνιο με μπαταρίες …το 80! Έπαιζα με τα πλήκτρα και προσπαθούσα να βρω τις μελωδίες που άκουγα στο ραδιόφωνο, τα κατάφερα αρκετές φορές!

Στέλιος Δημόπουλος, πρωταγωνιστεί στη θεατρική παράσταση «Terror» στο θέατρο Αθηνών

Όταν ο πατέρας μου ταξίδεψε νυχθημερόν Άρτα – Αθήνα για να μου αγοράσει το πρώτο Play Station που κυκλοφόρησε. Ήταν η πρώτη μου κονσόλα, την απέκτησα Δευτέρα Λυκείου, και από τότε η σχέση μας παραμένει φλογερή.

Δημήτρης Δεγαϊτης, σκηνοθετεί το «Χωρίς Οικογένεια» στο θέατρο Τέχνης

Θυμάμαι ένα μεγάλο τρενάκι με γραμμές που μου είχαν φέρει οι γονείς μου.