Η Novo Nordisk με την Corvidia Therapeutics επεκτείνεται στη θεραπεία των καρδιαγγειακών νοσημάτων

η-novo-nordisk-με-την-corvidia-therapeutics-επεκτείνεται-στη-θεραπ

Η Novo Nordisk αποκτά την εταιρεία Corvidia Therapeutics ώστε να επεκτείνει την παρουσία της στη θεραπεία των καρδιαγγειακών νοσημάτων.

Η Novo Nordisk A/S ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει συνάψει οριστική συμφωνία για την απόκτηση της Corvidia Therapeutics Inc., μίας ιδιωτικής εταιρείας κλινικού σταδίου που επικεντρώνεται στην έρευνα και ανάπτυξη καινοτόμων θεραπειών για καρδιο-νεφρικές παθήσεις.

Διαβάστε επίσης: Καρδιαγγειακά νοσήματα: Είναι ο γενετικός έλεγχος το μέλλον στη διάγνωση και τη θεραπεία;

Η Corvidia Therapeutics, έχει υπό ανάπτυξη ένα πλήρως ανθρώπινο μονοκλωνικό αντίσωμα που δρα κατά της ιντερλευκίνης-6 (IL-6), το ziltivekimab, με σκοπό να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης σοβαρών ανεπιθύμητων καρδιαγγειακών συμβάντων σε ασθενείς με χρόνια νεφρική νόσο οι οποίοι ταυτόχρονα εμφανίζουν αθηροσκληρωτική καρδιαγγειακή νόσο και φλεγμονή.

Σύμφωνα με την εταιρική συμφωνία, η Novo Nordisk θα αποκτήσει όλες τις εκκρεμείς μετοχές της Corvidia Therapeutics έπειτα από την καταβολή 725 εκατομμυρίων δολαρίων. Οι συνολικές πληρωμές προς τους μετόχους της Corvidia Therapeutics θα ανέλθουν τελικά σε 2,1 δισεκατομμύρια δολάρια έπειτα από την επίτευξη ορισμένων κανονιστικών ρυθμίσεων και πωλήσεων από τη Novo Nordisk.

Η συναλλαγή δεν θα επηρεάσει τις προοπτικές λειτουργικού κέρδους της Novo Nordisk για το 2020. Η Novo Nordisk θα χρηματοδοτήσει την καταβολή του ποσού από χρηματοοικονομικά αποθεματικά και το τρέχον πρόγραμμα εξαγοράς μετοχών δεν θα επηρεαστεί.

Η απόκτηση της Corvidia Therapeutics και του πλήρους ανθρώπινου μονοκλωνικού αντισώματος που αναπτύσσει, ευθυγραμμίζεται με τη στρατηγική της Novo Nordisk για την επέκταση της παρουσίας της σε μια σειρά καρδιομεταβολικών νοσημάτων που συνδέονται στενά με τις βασικές θεραπευτικές κατηγορίες της Novo Nordisk, το σακχαρώδη διαβήτη και την παχυσαρκία. Το πλήρως ανθρώπινο μονοκλωνικό αντίσωμα αξιολογείται σε κλινική δοκιμή εύρεσης δόσης, φάσης 2b, σε ασθενείς που έχουν αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης αθηροσκληρωτικής καρδιαγγειακής νόσου (ASCVD) με χρόνια νεφρική νόσο (CKD) και φλεγμονή.

«Πιστεύουμε ότι το πλήρως ανθρώπινο μονοκλωνικό αντίσωμα ziltivekimab έχει το δυναμικό να γίνει η πρώτη θεραπεία στην κατηγορία του, για τη μείωση του φορτίου της καρδιαγγειακής νόσου σε ένα πληθυσμό ασθενών υψηλού κινδύνου για εμφάνιση μείζονων ανεπιθύμητων καρδιαγγειακών συμβαμάτων», δήλωσε ο Mads Krogsgaard Thomsen, executive vice president and chief science officer της Novo Nordisk.

«Αυτή η εξαγορά αναγνωρίζει το σημαντικό επιστημονικό έργο που έκανε η Corvidia τα τελευταία πέντε χρόνια σε καρδιο-νεφρικές παθήσεις με έμφαση στη φλεγμονή», δήλωσε ο Marc de Garidel, διευθύνων σύμβουλος της Corvidia Therapeutics. «Στη Novo Nordisk, βρήκαμε έναν συνεργάτη που έχει βαθιά γνώση στα καρδιομεταβολικά νοσήματα, ένα αποδεδειγμένο ιστορικό επιτυχίας στη διεξαγωγή κλινικών δοκιμών καρδιαγγειακής έκβασης και την υποδομή για την επιτάχυνση της ανάπτυξης του πλήρως ανθρώπινου μονοκλωνικού αντισώματος προκειμένου να βοηθήσουμε ασθενείς που το χρειάζονται».

Η συναλλαγή υπόκειται στη λήξη ή τον τερματισμό της περιόδου αναμονής σύμφωνα με τον νόμο Hart-Scott-Rodino Antitrust Improvements Act του 1976 και άλλες συναφείς συνθήκες.

Η Novo Nordisk εκπροσωπήθηκε από την Davis Polk & Wardwell LLP ως νομικό σύμβουλο. Η Corvidia Therapeutics εκπροσωπήθηκε από την J.P. Morgan Securities LLC ως αποκλειστικό χρηματοοικονομικό σύμβουλο και τη Goodwin Procter LLP ως νομικό σύμβουλο.

Σχετικά Άρθρα
Πού θα κάνετε σήμερα δωρεάν έλεγχο για COVID από τον ΕΟΔΥ
Πού θα κάνετε σήμερα δωρεάν έλεγχο για COVID από τον ΕΟΔΥ
Η σκελετική υγεία μας αφορά όλους - Δείτε πού μπορείτε να κάνετε προληπτικό έλεγχο για την οστεοπόρωση!
Η σκελετική υγεία μας αφορά όλους – Δείτε πού μπορείτε να κάνετε προληπτικό έλεγχο για την οστεοπόρωση!
Κλειστές σήμερα οι υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ - Μόνο τρία φαρμακεία θα λειτουργήσουν
Κλειστές σήμερα οι υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ – Μόνο τρία φαρμακεία θα λειτουργήσουν
Γιατί οι πέτρες στα νεφρά που δεν ενοχλούν ΔΕΝ πρέπει να αφήνονται στη μοίρα τους
Γιατί οι πέτρες στα νεφρά που δεν ενοχλούν ΔΕΝ πρέπει να αφήνονται στη μοίρα τους
«Το σώμα σου σε καλεί - σήκωσέ το» - Η νέα καμπάνια ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού
«Το σώμα σου σε καλεί – σήκωσέ το» – Η νέα καμπάνια ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού
Υπερακουσία: Ποια είναι η πάθηση που ταλαιπωρεί την Πηνελόπη Αναστασοπούλου
Υπερακουσία: Ποια είναι η πάθηση που ταλαιπωρεί την Πηνελόπη Αναστασοπούλου

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του