Τι είναι το ιατρικό τατουάζ αποκατάστασης; Σε ποιες περιοχές του σώματος εφαρμόζεται;

τι-είναι-το-ιατρικό-τατουάζ-αποκατάστ

Πολύ δημοφιλές στο εξωτερικό, λιγότερο γνωστό στη χώρα μας, το ιατρικό τατουάζ έρχεται ν’ αποκαταστήσει σημάδια στο σώμα αλλά και την ψυχή. Πραγματοποιείται έπειτα από χειρουργεία, όπως μαστεκτομή και ασθένειες που αλλοιώνουν το δέρμα, κάνοντας άντρες και γυναίκες να αισθάνονται ξανά ολοκληρωμένοι και ικανοποιημένοι όταν κοιτούν τον εαυτό τους στον καθρέφτη.

Η τέχνη συμπορεύεται με την ιατρική

Η Έλενα Δασκαλοπούλου είναι μια από τις λίγες πιστοποιημένες medical tattoo artist στην Ελλάδα, ενώ ασχολείται κυρίως με την περιοχή της θηλής και της θηλέας άλω. Η ειδικός εξηγεί τι είναι ακριβώς το ιατρικό τατουάζ αποκατάστασης, ποιες οι διαφορές του από το κλασικό τατουάζ και πώς μια μικρή ζωγραφιά μπορεί ν’ αλλάξει τη ζωή πολλών ανθρώπων.

Πού απευθύνεται και ποια τα οφέλη

Το ιατρικό τατουάζ διαφέρει πολύ από το κλασικό που γνωρίζουμε οι περισσότεροι, με τα λουλούδια, τα χρώματα και τα σύμβολα. Εδώ, χρησιμοποιούνται ειδικές βελόνες που δεν τραυματίζουν τον ιστό, δεν πάνε σε τόσο βάθος τα χρώματα και δεν προκαλούν αλλεργίες. Τα υλικά είναι ασφαλή καθώς παρασκευάζονται και συσκευάζεται σε αποστειρωμένες συνθήκες. Η απουσία επιμολύνσεων, σε συνδυασμό με την απόλυτη βιοσυμβατότητα των προϊόντων έχει πιστοποιηθεί από την ΕΕ. ( ISO 9001).

Το ιατρικό τατουάζ αποκατάστασης απευθύνεται σε άντρες αλλά και γυναίκες που έχουν μικρά αισθητικά προβλήματα στη θηλή ή και τη θηλαία άλω, όπως ουλές και σημάδια, ασυμμετρία, πολύ μικρό μέγεθος, αποχρωματισμό και ασαφή όρια στην περιοχή, λεύκη. Επιπλέον, μέσω αυτού πραγματοποιείται χρωματική αποκατάσταση μετά από μαστεκτομή και έπειτα από πλαστικές αποκαταστάσεις μαστών.

Η μικροχρωμάτωση της θηλαίας άλω και το καμουφλάζ ουλών δεν είναι μόνο μια επιδιορθωτική/ αναπλαστική αλλαγή αλλά και μια διαδικασία που έχει συναισθηματικά και ψυχολογικά οφέλη.

Μια διαδικασία ανώδυνη

Ύστερα από συζήτηση με τον ασθενή, καθορίζεται το χρώμα, η θέση, το σχήμα και μέγεθος της θηλής και της θηλαίας άλω. Γίνεται επιλογή χρωμάτων για να δημιουργηθεί το πλέον φυσικό αποτέλεσμα. Η διαδικασία έγχυσης της χρωστικής ουσίας πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία (αναισθητικό gel), η οποία εφαρμόζεται πριν το τατουάζ αν και ο ασθενής έχει ελάχιστη αίσθηση στο σημείο αυτό.

Η φροντίδα μετά την διαδικασία είναι απλή. Οι ασθενείς πρέπει να εφαρμόζουν μια αντισηπτική κρέμα τρεις φορές την μέρα και να προστατεύουν την περιοχή καλύπτοντας την με αποστειρωμένη γάζα για δυο ημέρες, σύμφωνα με τις γραπτές οδηγίες που τους δίνει ο ειδικός. Συνήθως μετά από μια περίοδο περίπου έξι εβδομάδων, απαιτείται παρακολούθηση ώστε να γίνουν οι τελικές προσαρμογές στο σχήμα και στο χρώμα.

Η ιστορία της Έλενας, πηγή δύναμης για πολλές γυναίκες

Η εμπλοκή της Έλενας Δασκαλοπούλου με το ιατρικό τατουάζ αποκατάστασης δεν είναι διόλου τυχαία. Η ίδια το 2007 διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού. Αυτό στάθηκε η αφορμή για ν’ ασχοληθεί μ’ αυτό το αντικείμενο, μέσω του οποίου μπορεί και δίνει χαρά στις γυναίκες έπειτα από μαστεκτομή. Όπως σημειώνει, άλλωστε, η ίδια, το γυναικείο στήθος είναι σύμβολο μητρότητας, θηλυκότητας, σεξουαλικότητας, ομορφιάς και γονιμότητας. Κάθε γυναίκα αξίζει να βλέπει τον εαυτό της στον καθρέφτη και να αισθάνεται ολοκληρωμένη.

Κάπως έτσι, λοιπόν, από το 2011 η Έλενα ξεκίνησε να εργάζεται ως Medical Tattoo Artist, αφού προηγήθηκε η εκπαίδευσή της στο Natural Enhancement Permanent Cosmetics του Λονδίνου, όπου έλαβε πιστοποιητικά για Cosmetic Areola and Nipple Restoration και Cosmetic Skin and Graft Camouflage. Σήμερα, συνεργάζεται με επιφανείς πλαστικούς χειρουργούς, κάνοντας τατουάζ στα ιατρεία ειδικών κατόπιν συνεννόησης, ενώ διατηρεί τον δικό της χώρο εκεί όπου στεγάζεται το Καφέ Σχολειό (Θεσσαλονίκης 12, Χαλάνδρι, τηλ.: 210 8670424, www.cafecole.gr).

Σχετικά Άρθρα
Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Ψυχική Υγεία: Χρηματοδότηση που ανέρχεται στα 470 εκατομμύρια ευρώ
Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Ψυχική Υγεία: Χρηματοδότηση που ανέρχεται στα 470 εκατομμύρια ευρώ
Να ανησυχήσω για τα πεσμένα μαλλιά στο μπάνιο μου;
Να ανησυχήσω για τα πεσμένα μαλλιά στο μπάνιο μου;
Τα 3 πιο συχνά λάθη που κάνουν οι κακοποιημένες γυναίκες, αμέσως μετά το περιστατικό βίας
Τα 3 πιο συχνά λάθη που κάνουν οι κακοποιημένες γυναίκες, αμέσως μετά το περιστατικό βίας
Πότε έχεις Σιδηροπενική Αναιμία, ποια τα συμπτώματα, πώς θα την αντιμετωπίσεις
Πότε έχεις Σιδηροπενική Αναιμία, ποια τα συμπτώματα, πώς θα την αντιμετωπίσεις
Η Bayer Ελλάς συμμετέχει για μία ακόμα χρονιά στο 3ο forum Καινοτομίας - «Καινοτομία: Κινητήρια δύναμη της οικονομίας»
Η Bayer Ελλάς συμμετέχει για μία ακόμα χρονιά στο 3ο forum Καινοτομίας – «Καινοτομία: Κινητήρια δύναμη της οικονομίας»
Ο Όμιλος Ευρωκλινικής βάζει #STOP στον φαύλο κύκλο της Έμφυλης βίας - Επιστημονική Ημερίδα ανοιχτή για το κοινό
Ο Όμιλος Ευρωκλινικής βάζει #STOP στον φαύλο κύκλο της Έμφυλης βίας – Επιστημονική Ημερίδα ανοιχτή για το κοινό

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του