Στην Καλαμάτα φτιάχνουν σκάφη από πλαστικά μπουκάλια!

στην-καλαμάτα-φτιάχνουν-σκάφη-από-πλα

Όλο και περισσότερο ευαισθητοποιούνται οι Έλληνες αναφορικά με την κυκλική οικονομία και σκαρφίζονται διάφορες ιδέες τις οποίες μάλιστα κάνουν πραγματικότητα! 

Η πρωτοβουλία «B2B – bottles to boats» (από μπουκάλια σε σκάφη) που υλοποιείται από την Κοινωνική Ανάπτυξη Νέων (ΚΑΝΕ) τράβηξε αμέσως το ενδιαφέρον μας, καθώς μέσω αυτής τα πλαστικά μπουκάλια νερού μετατρέπονται σε ιστιοπλοϊκά σκάφη. 

%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%ba%ce%b1%ce%bb%ce%b1%ce%bc%ce%ac%cf%84%ce%b1-%cf%86%cf%84%ce%b9%ce%ac%cf%87%ce%bd%ce%bf%cf%85%ce%bd-%cf%83%ce%ba%ce%ac%cf%86%ce%b7-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%80%ce%bb%ce%b10

Πιο συγκεκριμένα, τα πλαστικά μπουκάλια αλέθονται σε μικρές νιφάδες ή λωρίδες με ενέργεια που προέρχεται από ποδήλατο. Στη συνέχεια, οι λωρίδες πλέκονται σε «αργαλειό» και έτσι δημιουργείται ένα δίχτυ. Μετά από αυτά τα τρία βήματα έχει δημιουργηθεί η ύλη, με την οποία κατασκευάζουμε το σκάφος.

Όπως διαβάζουμε στο kalamatajournal.gr πριν λίγες μέρες έγινε η παρουσίαση ενός τέτοιου σκάφους και η καθέλκυσή του έγινε χθες στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Αθλητικού Συλλόγου «Αίολος», στον προλιμένα της Καλαμάτας. Για να κατασκευαστεί το σκάφος χρειάστηκε η δουλειά 14 εθελοντών από 7 διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίοι βρίσκονται για εθελοντική εργασία στην Καλαμάτα στα πλαίσια του προγράμματος του Ευρωπαϊκού Σώματος Αλληλεγγύης.

Tο πρόγραμμα είναι ιδέα του Ιρανοσουηδού αρχιτέκτονα Hamid Roshangar, ο οποίος ζει στην Καλαμάτα και  σχεδίασε τον ολιστικό κύκλο αντιμετώπισης του προβλήματος της υπερβολικής χρήσης πλαστικού με καινοτόμες μηχανές επεξεργασίας του πλαστικού και τον σχεδιασμό των σκαφών και της διαδικασίας παραγωγής.

Σχετικά Άρθρα
«Τη χτύπησα αλλά δεν ήθελα να τη στείλω στο νοσοκομείο» είπε ο 46χρονος για τον ξυλοδαρμό της συντρόφου του
«Τη χτύπησα αλλά δεν ήθελα να τη στείλω στο νοσοκομείο» είπε ο 46χρονος για τον ξυλοδαρμό της συντρόφου του
%cf%83%ce%ae%ce%bc%ce%b5%cf%81%ce%b1-%ce%b3%ce%b9%ce%bf%cf%81%cf%84%ce%ac%ce%b6%ce%b5%ce%b9-%ce%b7-%cf%80%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%b3%ce%af%ce%b1-%cf%84%ce%b9-%ce%b1%ce%ba%cf%81%ce%b9%ce%b2%cf%8e0
Σήμερα γιορτάζει η Παναγία – Τι ακριβώς τιμά η Εκκλησία;
%ce%b1%ce%bb%ce%ae%ce%b8%ce%b5%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf-%ce%b5%ce%af%cf%87%ce%b1%cf%84%ce%b5-%cf%80%ce%bf%cf%84%ce%ad-%cf%83%ce%ba%ce%b5%cf%86%cf%84%ce%b5%ce%af-%ce%bc%ce%b9%ce%b1-%ce%ba0
Αλήθεια, το είχατε ποτέ σκεφτεί; “Μια κηδεία που έγινε γιορτή…..”
Πέθανε ο γνωστός σχεδιαστής μόδας, Χάρης Χουρμούζης
Πέθανε ο γνωστός σχεδιαστής μόδας, Χάρης Χουρμούζης
Θλίψη στον δημοσιογραφικό κόσμο: Πέθανε ο δημοσιογράφος Βασίλης Μπουζιώτης
Θλίψη στον δημοσιογραφικό κόσμο: Πέθανε ο δημοσιογράφος Βασίλης Μπουζιώτης
Φωτιά στην Εύβοια: Έγινε στάχτη το σπίτι του Κώστα Χατζή - Εικόνες από την καταστροφή
Φωτιά στην Εύβοια: Έγινε στάχτη το σπίτι του Κώστα Χατζή – Εικόνες από την καταστροφή

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του