Οι κιρσοί δεν θεραπεύονται με γιατροσόφια – Προσοχή σε όσους υπόσχονται “μαγικές” λύσεις

οι-κιρσοί-δεν-θεραπεύονται-με-γιατροσ

Ενώ οι σύγχρονες θεραπείες είναι εύκολες, ανώδυνες και με μόνιμα αποτελέσματα, πολλοί υπόσχονται λύσεις αμφίβολες, που μόνο θεραπεία δεν προσφέρουν.

«Οι κιρσοί εκτός από σοβαρό λειτουργικό πρόβλημα, είναι κατανοητό ότι αποτελούν και πλήγμα στην αισθητική των ποδιών, ειδικά στις γυναίκες, οι οποίες επηρεάζονται περισσότερο, δεδομένου ότι αναπτύσσουν κιρσούς τρεις φορές πιο συχνά απ’ ό,τι οι άνδρες.

Στο πλαίσιο αυτό όμως θα κάνουν σημαντικό λάθος αν οι γυναίκες που έχουν κιρσούς καταφύγουν σε λύσεις που απλά μακιγιάρουν το πρόβλημα, για μια προσωρινή οπτική βελτίωση, χωρίς να το αντιμετωπίζουν ολοκληρωμένα και με ιατρική φροντίδα». Αυτό τονίζει ο Αγγειοχειρουργός κ. Αλέξανδρος Ματθαίου, επιστημονικός υπεύθυνος του Αγγειοχειρουργικού Κέντρου Venocare Athens, με αφορμή περιστατικά από την κλινική εμπειρία του, τα οποία καθυστέρησαν να επιλυθούν, εξαιτίας προσωρινών λύσεων που όχι μόνο δεν επέφεραν αποτέλεσμα, αλλά ενδεχoμένως είχαν και συνέπειες από την καθυστερημένη έναρξη της σωστής θεραπείας.

«Δεν αμφισβητώ», συνεχίζει ο κ. Ματθαίου, «τη χρησιμότητα μιας υγιεινής διατροφής, συμπληρωμάτων ή βοτάνων που ίσως δρουν καταπραϋντικά στη φλεβική ανεπάρκεια που θα «πυροδοτήσει» τη δημιουργία των κιρσών, αλλά δεν θα συμφωνήσω με μια γυναίκα που υποχρεώνεται να φορέσει μακριά παντελόνια επειδή οι κιρσοί της την ενοχλούν αισθητικά και καταφεύγει σε λύσεις που διαφημίζουν την «εξαφάνιση» των κιρσών σε λίγα λεπτά και που όλοι φυσικά κατανοούμε τι εννοούν.

“Μαγικές” λύσεις δεν υπάρχουν

Το θέμα μοιάζει με τις «μαγικές» λύσεις που διαφημίζονται και που δήθεν εξαφανίζουν την αραίωση του τριχωτού της κεφαλής».

Οι κιρσοί θεραπεύονται οριστικά, προσφέροντας άριστο λειτουργικό και αισθητικό αποτέλεσμα μ’ ένα πλήθος ασφαλών μεθόδων, ανώδυνων και με τη δυνατότητα για άμεση επιστροφή στις καθημερινές δραστηριότητες, χωρίς τομές και ράμματα και με τη μικρότερη πιθανότητα υποτροπής.

«Οι κιρσοί θα πρέπει να αντιμετωπίζονται το συντομότερο δυνατό» εξηγεί ο κ. Ματθαίου, «έτσι ώστε να αποφευχθούν επιπτώσεις από τη φλεβική ανεπάρκεια, αλλά υπάρχουν και συμβουλές για να μην επιδεινώνεται η κατάστασή τους, όπως η αποφυγή ψηλοτάκουνων παπουτσιών, της ορθοστασίας, της παχυσαρκίας, ή της συνεχούς καθιστικής ζωής.

Τι θα σε βοηθήσει

Συγχρόνως βοηθάει πολύ η στοχευμένη άσκηση όπως το περπάτημα, η ποδηλασία και το κολύμπι, ενώ παραμένει σημαντικός ο ρόλος και η χρήση καλτσών διαβαθμισμένης συμπίεσης».

Σχετικά Άρθρα
Δείτε ποιοι κίνδυνοι για τα μάτια κρύβονται σε πισίνες και υδάτινα πάρκα
Δείτε ποιοι κίνδυνοι για τα μάτια κρύβονται σε πισίνες και υδάτινα πάρκα
Επηρεάζει ο COVID-19 την ανδρική γονιμότητα;
Επηρεάζει ο COVID-19 την ανδρική γονιμότητα;
Η Siemens Healthineers παρουσιάζει το αγγειογραφικό σύστημα Artis icono ceiling για τον ακριβή εμβολισμό όγκων
Η Siemens Healthineers παρουσιάζει το αγγειογραφικό σύστημα Artis icono ceiling για τον ακριβή εμβολισμό όγκων
%ce%b4%ce%b9%cf%80%ce%bb%ce%ae-%ce%b4%ce%b9%ce%ac%ce%ba%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%b7-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7%ce%bd-johnson-johnson-medtech-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%ac%ce%b4%ce%b1%cf%82-%cf%830
Διπλή διάκριση για την Johnson & Johnson MedTech Ελλάδας στον Εθνικό Δείκτη Εταιρικής Υπευθυνότητας
 Β. Κικίλιας: "Είμαι πολύ χαρούμενος για το παιδί. Η απόφαση ήταν της Τζένης"
 Β. Κικίλιας: “Είμαι πολύ χαρούμενος για το παιδί. Η απόφαση ήταν της Τζένης”
Μα, επιτέλους, πού πρέπει να απλώσω την πετσέτα θαλάσσης μου για να είμαι ασφαλής;
Μα, επιτέλους, πού πρέπει να απλώσω την πετσέτα θαλάσσης μου για να είμαι ασφαλής;

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του