Νοσοκομείο Ξάνθης: Υγειονομικό προσωπικό και εθελοντές προετοιμάζονται πυρετωδώς για την επόμενη μέρα

νοσοκομείο-ξάνθης-υγειονομικό-προσω

Από την έναρξη της πανδημίας του κορωνοϊού, παρόλο την έγκαιρης και δομικής παρέμβασης από την Κυβέρνηση, το Υπουργείο Υγείας και τους αρμόδιους φορείς, στο Νομό Ξάνθης έχει παρατηρηθεί μια στατιστικά μεγαλύτερη έξαρση.

Σύμφωνα με όσα μας λέει η Διοικητής του Νοσοκομείου, κ. Ροφαέλα Έλενα, προμετωπίδα στη μάχη κατά της εξάπλωσης του ιού αλλά κυρίως της αντιμετώπισης όλων των περιστατικών αποτελεί το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης. Ολόκληρο το Ιατρικό, Νοσηλευτικό, Διοικητικό και Τεχνικό προσωπικό βρίσκεται σε ετοιμότητα από την πρώτη στιγμή και έχει ανταποκριθεί αποτελεσματικά μέχρι τώρα.

Το Νοσοκομείο Ξάνθης, βασιζόμενο στο έμψυχο δυναμικό του, έχει προετοιμαστεί κατάλληλα σε όλα τα επίπεδα γι αυτό και ανταποκρίνεται πλήρως στις απαιτήσεις της πανδημίας που έχει χτυπήσει το Νομό με σφοδρότητα.

Μέχρι σήμερα τα επιβεβαιωμένα θετικά περιστατικά, από δειγματοληψίες που διενεργήθηκαν στο νοσοκομείο μας, ανέρχονται σε 19 και κανείς εξ αυτών δεν νοσηλεύεται αυτή την στιγμή στην Covid κλινική μας.

Για να επιτύχουμε την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου μας αλλά και να προετοιμαστούμε κατάλληλα για όλες καταστάσεις, έχουμε προχωρήσει σε πολύ συντεταγμένες και καίριες παρεμβάσεις:

1. Έχουμε δημιουργήσει και εξοπλίσει πλήρως ειδική κλινική Covid-19, με 9 αίθουσες αρνητικής πίεσης, 15 κλίνες (6 δίκλινα και 3 μονόκλινα δωμάτια), με όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας.

2. Έχουμε προετοιμάσει και εξοπλίσει πρόσθετη πτέρυγα ΜΕΘ, με 5 νέα ειδικά κρεβάτια.

3. Έχουμε δεσμεύσει τους χώρους 2 μεγάλων κλινικών, ώστε να προετοιμαστούν άμεσα ως νέες πτέρυγες Covid, δυναμικότητας 72 κλινών, με προοπτική αναβάθμισής τους σε κλίνες αυξημένης φροντίδας.

4. Πέρα από τα υλικά που προμηθευόμαστε από το Υπουργείο Υγείας, έχουμε προβεί στην ιδιοκατασκευή μέσων ατομικής προστασίας (σκάφανδρα, ποδονάρια) με το τμήμα Ραφείου του Νοσοκομείου μας και με πρόσθετη εθελοντική συμμετοχή αλλά και εξωτερική συνεργασία με εξειδικευμένη εταιρία κατασκευής στολών και υλικών.

5. Έχουμε έρθει σε συνεργασία με τον ΟΜΙΛΟ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ ΑΕ, ώστε να εγκατασταθεί μια νέα γραμμή παραγωγής μέσων ατομικής προστασίας που θα μπορέσει να καλύψει μεγάλο μέρος των αναγκών του υγειονομικού συστήματος τη χώρας, δίνοντας τεχνικές λεπτομέρειες της κατασκευής των συγκεκριμένων υλικών.

6. Εκπαιδεύουμε σε καθημερινή βάση όλο το προσωπικό μας αλλά και το προσωπικό των κέντρων υγείας του νομού στην χρήση των μέσων ατομικής προστασίας, όπως επίσης και όλους τους επαγγελματίες υγείας που εμπλέκονται άμεσα και έμμεσα στην αντιμετώπιση της πανδημίας αυτής. Επίσης οι γιατροί όλων των ειδικοτήτων συμμετέχουν σε ταχύρυθμα σεμινάρια για να αποκτήσουν τις κατάλληλες δεξιότητες στην αντιμετώπιση των περιστατικών covid-19 ώστε να μπορούν να αντεπεξέλθουν στις αυξημένες υγειονομικές ανάγκες.

7. Έχουμε δημιουργήσει σε συνεργασία με τους Ψυχολόγους του νοσοκομείου μας, Εξειδικευμένη Δομή Ψυχολογικής υποστήριξης των ασθενών που βρίσκονται θετικοί στον Covid-19 και του υγειονομικού μας προσωπικού, συνεχίζοντας όμως παράλληλα και τη συνδρομή σε ασθενείς που υποστηριζόταν ψυχολογικά πριν την πανδημία του κορωνοϊού.

8. Σε συνεργασία με τη Περιφέρεια ΑΜΘ, τους Δήμους της περιοχής αλλά και τους φορείς πολιτικής προστασίας ενημερώνουμε για τη τρέχουσα κατάσταση και κυρίως κατευθύνουμε τις δράσεις που άπτονται της δημιουργίας υγειονομικής ασπίδας των πολιτών μας.

Η κ. Ροφαέλα, θα ήθελε ναμνημονεύσει όλες τις επιχειρήσεις με τις οποίες ήρθαν τάχιστα σε συνεννόηση και οι οποίες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της διοίκησης για συνεισφορά σε μέσα και υλικά που τόσο πολύ έχουμε ανάγκη. Είναι αυτές οι εταιρίες που με τις σημαντικές δωρεές τους εξασφαλίζουν την ενίσχυση των υποδομών και τους εξοπλισμού μας, σε μια συγκυρία που η άμεση συνδρομή προσφοράς αποτελεί δώρο ζωής.

“Επίσης υπάρχουν και πολλές άλλες πιο μικρές, αλλά εξίσου σημαντικές χορηγίες, από εταιρίες και φυσικά πρόσωπα που μας γεμίζουν δύναμη στη δύσκολη αυτή περίσταση”, συνέχισε η κ. Ροφαέλα. Το ύψος των χορηγιών που έχουμε εξασφαλίσει σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό, μέχρι στιγμής, αγγίζει τις 500.000€ και καθημερινά δεχόμαστε πλήθος αιτημάτων πρόσθετης υποστήριξης.

Σχετικά Άρθρα
%ce%ad%cf%84%cf%83%ce%b9-%ce%b8%ce%b1-%ce%bc%ce%b5%ce%b9%cf%8e%cf%83%ce%bf%cf%85%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%ac%ce%b4%ce%bf%cf%83%ce%b7-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b9%ce%bf%cf%8d0
Έτσι θα μειώσουμε την μετάδοση του ιού σε εσωτερικούς χώρους, όταν δεν μπορούμε να έχουμε ανοιχτά τα παράθυρα
%ce%b7-%ce%b5%ce%b9%ce%ba%cf%8c%ce%bd%ce%b1-%cf%84%ce%b7%cf%82-%cf%80%ce%b1%ce%bd%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%af%ce%b1%cf%82-%cf%83%ce%b5-%cf%80%ce%b1%ce%b3%ce%ba%cf%8c%cf%83%ce%bc%ce%b9%ce%bf-%ce%b5%cf%800
Η εικόνα της πανδημίας σε παγκόσμιο επίπεδο – Τα κρούσματα, οι θάνατοι και τα μέτρα
%cf%81%ce%b1%ce%b3%ce%b4%ce%b1%ce%af%ce%b1-%ce%b1%cf%85%ce%be%ce%ac%ce%bd%ce%bf%ce%bd%cf%84%ce%b1%ce%b9-%cf%84%ce%b1-%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b1%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%ce%ba%ce%bf0
Ραγδαία αυξάνονται τα περιστατικά κορωνοϊού παγκοσμίως – Ξεπέρασαν το 1εκ. οι θάνατοι από τον ιό
%cf%80%ce%b1%ce%b3%ce%ba%cf%8c%cf%83%ce%bc%ce%b9%ce%bf-%cf%87%ce%ac%ce%bf%cf%82-%ce%bc%ce%b5-%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%ba%ce%bf%cf%81%cf%89%ce%bd%ce%bf%cf%8a%cf%8c-lockdowns-%ce%bc%ce%ad%cf%840
Παγκόσμιο χάος με τον κορωνοϊό – Lockdowns, μέτρα και σύγχυση εν μέσω αύξησης κρουσμάτων
%cf%84%ce%b1%cf%85%cf%84%cf%8c%cf%87%cf%81%ce%bf%ce%bd%ce%b1-%ce%b8%ce%b1-%ce%bb%ce%ac%ce%b2%ce%bf%cf%85%ce%bd-%cf%8c%ce%bb%ce%b1-%cf%84%ce%b1-%ce%ba%cf%81%ce%ac%cf%84%ce%b7-%ce%bc%ce%ad%ce%bb%ce%b70
Ταυτόχρονα θα λάβουν όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ τα εμβόλια για τον κορωνοϊό
%ce%b1%cf%85%cf%84%ce%ae-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%ce%b7-%ce%b5%cf%85%cf%81%cf%89%cf%80%ce%b1%cf%8a%ce%ba%ce%ae-%cf%87%cf%8e%cf%81%ce%b1-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%b5%cf%84%ce%bf%ce%b9%ce%bc%ce%ac0
Αυτή είναι η ευρωπαϊκή χώρα που ετοιμάζει εμβολιασμούς κατά του ιού – Η εικόνα της πανδημίας στον κόσμο

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του