ΣΤΑΣΥ: “Μην ανοιγοκλείνετε το πορτάκι της αποβάθρας στο μετρό σε περίπτωση κινδύνου”

στασυ-μην-ανοιγοκλείνετε-το-πορτάκι

Κι ενώ μία ανάρτηση την προηγούμενη εβδομάδα μας ταρακούνησε, οι σχεδόν 2.500 κοινοποιήσεις που έχει αυτή η ανάρτηση ήταν το έναυσμα να κάποιοι συμπολίτες μας να ασχοληθούν με αυτή την υπόθεση.

Σύμφωνα με τα γραφόμενα, στις 6/4 στο σταθμό του μετρό « Πανεπιστήμιο» κάποιος άνθρωπος έπεσε στις αποβάθρες και ο τύπος που έκανε την ανάρτηση άνοιξε το πορτάκι στην άκρη της αποβάθρας, αυτή του η κίνηση διέκοψε την διέλευση των συρμών και κινητοποίησε τους υπευθύνους του σταθμού.

Ο κ. Γιώργος Ζαβοδημητράκης επικοινώνησε με τη ΣΤΑΣΥ και στη συνέχεια μας ενημέρωσε για τη χρησιμότητα που έχει το πορτάκι στην άκρη της αποβάθρας.

Το πορτάκι είναι κλειδωμένο και μόνο το προσωπικό του σταθμού μπορεί να το ξεκλειδώσει. Χρησιμοποιείται και για λόγους ασφαλείας, σε περιπτώσεις που ακινητοποιηθεί κάποιος συρμός και οι επιβάτες χρειαστεί να χρησιμοποιήσουν το πεζοδιάδρομο για να φτάσουν στην αποβάθρα.

Σε περίπτωση που το πορτάκι παραβιαστεί χτυπάει συναγερμός στο γραφείο του σταθμάρχη, σε καμία περίπτωση δεν ενεργοποιείται δυνατός συναγερμός (σειρήνες) στο χώρο και δεν διακόπτει τη κυκλοφορία των συρμών ρίχνοντας το ρεύμα.

Ο χώρος στο μετρό παρακολουθείται από το κύκλωμα καμερών, ειδικά λίγο πριν την έλευση του συρμού υπάρχει συνεχής παρακολούθηση της αποβάθρας για ευνόητους λόγους.

Τι πρέπει να κάνετε

Σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης υπάρχουν τα κομβία κινδύνου στους τοίχους που πρέπει να πατήσετε και όχι να προσπαθήσετε να ανοιγοκλείσετε το κλειδωμένο πορτάκι στην άκρη της αποβάθρας.

Προσοχή μόνο γιατί για άσκοπη χρήση μπορεί να διωχθείτε ποινικά.

Από safer-internet.gr/portaki-stasi-metro/

Σχετικά Άρθρα
Αυτά είναι τα κρούσματα, οι θάνατοι και οι διασωληνώσεις που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ σήμερα
Αυτά είναι τα κρούσματα, οι θάνατοι και οι διασωληνώσεις που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ σήμερα
%ce%bf%ce%b9-%cf%86%ce%b5%cf%84%ce%b9%ce%bd%ce%bf%ce%af-%ce%bf%ce%bb%cf%85%ce%bc%cf%80%ce%b9%ce%b1%ce%ba%ce%bf%ce%af-%ce%b1%ce%b3%cf%8e%ce%bd%ce%b5%cf%82-%cf%83%cf%84%ce%ad%ce%bb%ce%bd%ce%bf%cf%850
Οι φετινοί Ολυμπιακοί Αγώνες στέλνουν ηχηρό μήνυμα ισότητας- Δείτε πώς!
%cf%87%cf%81%cf%8d%cf%83%ce%b1-%cf%83%cf%80%ce%b7%ce%bb%ce%b9%cf%8e%cf%84%ce%b7-%ce%b7-%cf%83%cf%80%ce%bf%cf%85%ce%b4%ce%b1%ce%af%ce%b1-%ce%b7%ce%b8%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%b9%cf%8c%cf%82-%cf%80%ce%bf0
Χρύσα Σπηλιώτη: Η σπουδαία ηθοποιός που έχασε τη ζωή της στην τραγωδία στο Μάτι
Μητέρα Τοπαλούδη: «Σκοτώνουν οι νταήδες τα κορίτσια μας, δε δέχονται το "όχι"»
Μητέρα Τοπαλούδη: «Σκοτώνουν οι νταήδες τα κορίτσια μας, δε δέχονται το “όχι”»
Τον αναγνώρισαν τα θύματα- Για δύο απόπειρες βιασμού διώκεται ο 22χρονος «επιδειξίας» της Νέας Σμύρνης-
Τον αναγνώρισαν τα θύματα- Για δύο απόπειρες βιασμού διώκεται ο 22χρονος «επιδειξίας» της Νέας Σμύρνης-
Ολυμπιακοί Αγώνες – Τόκιο 2020: Τα μαθήματα ζωής της γηραιότερης Ολυμπιονίκη, Άγκνες Κελέτι,
Ολυμπιακοί Αγώνες – Τόκιο 2020: Τα μαθήματα ζωής της γηραιότερης Ολυμπιονίκη, Άγκνες Κελέτι

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του