Μετά τις αντιδράσεις η Αττικό Μετρό το ξανασκέφτεται για τη μετονομασία των 2 σταθμών

μετά-τις-αντιδράσεις-η-αττικό-μετρό-το

Οι αντιδράσεις ήταν πολλές και άκρως δυναμικές, εφόσον η αλλαγή του ονόματος των δύο συγκεκριμένων σταθμών συνδέθηκε τόσο με το οικονομικό κόστος του εγχειρήματος, τις πρακτικές δυσκολίες, όσο και με συγκεκριμένες θρησκευτικές αναφορές.

Έτσι, φαίνεται πως η απόφαση της Αττικό Μετρό για την αλλαγή της ονομασίας δύο σταθμών βρίσκεται σε εκκρεμότητα συτή τη στιγμή.

Η ίδια η οικογένεια, πάντως, του Παύλου Μπακογιάννη ανακοίνωσε ότι δεν επιθυμεί τη μετονομασία του σταθμού “Ευαγγελισμός”, δηλώνοντας χαρακτηριστικά “Εμείς θέλαμε να τον έχουμε στο σπίτι και όχι σε ταμπέλα”.

Όπως ανακοινώθηκε την Παρασκευή, με αφορμή του γεγονός ότι σε λίγες ημέρες συμπληρώνονται 30 χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη, η Αττικό Μετρό Α.Ε.αποφάσισε να αποτίσει φόρο τιμής, μέσω της απόδοσης του ονόματος του εκλιπόντος στο σταθμό «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ» ενώ συμπληρώνει και επικαιροποιεί την προηγούμενη επιλογή της να αποδώσει το όνομα του ήρωα του αντιδικτατορικού αγώνα Αλέκου Παναγούλη στο σταθμό «ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ».

Ωστόσο, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open Beyond, οι αλλαγές αυτές ενδέχεται να μην πραγματοποιηθούν, λόγω των αντιδράσεων που προέκυψαν από τους πολίτες, με πολλούς να κάνουν λόγο για αχρείαστο κόστος, αφού θα έπρεπε να αντικατασταθούν όλες οι ταμπέλες στους σταθμούς του μετρό. Προς το παρόν, όμως, δεν είναι τίποτα σίγουρο, ενώ οι αλλαγές στο μετρό, μοιάζουν αβέβαιες.

Xρηστίδης για την αλλαγή στο μετρό

Τα χρήματα που θα δοθούν για την αλλαγή της σήμανσης των σταθμών του μετρό θα μπορούσαν να διατεθούν αλλού, ήταν η άποψη που εξέφρασε για το θέμα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης.

«Τα χρήματα που θα δοθούν για την αλλαγή των ονομάτων στους σταθμούς του Μέτρο, την αλλαγή σήμανσης και των εργασιών που τη συνοδεύουν, θα μπορούσαν να δοθούν σε Air-condition για τα βαγόνια ή αλλαγή της διάρκειας του εισιτηρίου, με στόχο τη διευκόλυνση των πολιτών», έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter.

Σχετικά Άρθρα
Ανοίγει η πλατφόρμα για την υποβολή αίτησης νέων ταυτοτήτων - Πόσο θα κοστίζουν
Ανοίγει η πλατφόρμα για την υποβολή αίτησης νέων ταυτοτήτων – Πόσο θα κοστίζουν
%ce%b7-volton-%ce%ad%ce%b4%cf%89%cf%83%ce%b5-%cf%84%ce%bf-%cf%80%ce%b1%cf%81%cf%8e%ce%bd-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-87%ce%b7-%ce%b4%ce%b9%ce%b5%ce%b8%ce%bd%ce%ae-%ce%ad%ce%ba%ce%b8%ce%b5%cf%83%ce%b70
Η Volton έδωσε το παρών στην 87η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης
Τραγωδία στη Λιβύη: 5 νεκροί από το τροχαίο της ελληνικής αποστολής και 5 σοβαρά τραυματισμένοι
Τραγωδία στη Λιβύη: 5 νεκροί από το τροχαίο της ελληνικής αποστολής και 5 σοβαρά τραυματισμένοι
Αδιανόητο: Ηλικιωμένος στον Πειραιά σκότωσε 39χρονο και πατέρα τριών παιδιών για το πάρκινγκ!
Αδιανόητο: Ηλικιωμένος στον Πειραιά σκότωσε 39χρονο πατέρα τριών παιδιών για το πάρκινγκ!
Η Εύα Καϊλή επέστρεψε στο Ευρωκοινοβούλιο - Η πρώτη δημόσια εμφάνισή της μετά το σκάναλο
Η Εύα Καϊλή επέστρεψε στο Ευρωκοινοβούλιο – Η πρώτη δημόσια εμφάνισή της μετά το σκάναλο
14 Σεπτεμβρίου: Η Ύψωση του Τιμίου Σταυρού - Γιατί μοιράζεται βασιλικός;
14 Σεπτεμβρίου: Η Ύψωση του Τιμίου Σταυρού – Γιατί μοιράζεται βασιλικός;

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του