Λόφος του Στρέφη: Η ανάπλαση του δίνει νέα πνοή και τον κάνει το πάρκο των ονείρων μας

λόφος-του-στρέφη-η-ανάπλαση-του-δίνει-ν

Συνήθιζε να είναι χώρος οικογενειακής απόδρασης τα Σαββατοκύριακα, αλλά και η βόλτα των φοιτητών τις καθημερινές.

Ο λόφος του Στρέφη βρίσκεται στη Νεάπολη Εξαρχείων και ανήκει σήμερα στο Δήμο Αθηναίων. Το παλαιότερο όνομά του κατά μερικούς ήταν Αγχεσµός και ανήκε στην οικογένεια Στρέφη. Για αρκετά χρόνια κατά τον 19ο και 20ο αιώνα λειτουργούσε εκεί λατομείο, που αλλοίωσε την μορφή του λόφου. Το λατομείο ανέστειλε την λειτουργία του την δεκαετία του ΄20, οπότε και άρχισε η δενδροφύτευση του λόφου. Ο λόφος πέρασε στο ελληνικό δημόσιο το 1914 και το 1938 στον Δήμο Αθηναίων. Στο λόφο υπάρχει υπαίθριο θέατρο, γήπεδο μπάσκετ, παιδική χαρά και χώρος κυλικείου.

Τα τελευταία χρόνια, ο λόφος παρήκμασε όπως και όλη η περιοχή των Εξαρχείων που βρίσκεται στους πρόποδές του. Φαίνεται, όμως, πως έφτασε η στιγμή να πάρει σειρά στη λίστα των αναβαθμίσεων της πόλης με πράσινο, σύγχρονες εγκαταστάσεις και διαδρομές που μπορεί να απολαύσει όλη η οικογένεια.

Διαβάστε επίσης: Έρκυνα – Πηγές Τριών Χαρίτων: Μαγικά τοπία με κρυστάλλινα νερά βγαλμένα από αρχαίους μύθους

Οδοιπορικό στη Γκούρα, το γραφικό χωριό που επισκέφθηκε το GNTM

Ο Δήμος Αθηναίων αναλαμβάνει ένα πολύ σημαντικό έργο, σε συνεργασία με την «PRODEA Investments» προκειμένου να δώσει νέα πνοή σε ένα μέρος που έχει συνδεθεί με την ιστορία της πόλης, μέσα από το πρόγραμμα «Υιοθέτησε την πόλη σου».

Ο λόφος που θέλει να γίνει ξανά ο αγαπημένος μας

Ήρθε όμως η ώρα, ο λόφος του Στρέφη να αλλάξει όψη και να προσφέρει και πάλι τον περίπατο, τον αθλητισμό, την αναψυχή, τη θέα και την ασφάλεια που έδινε για δεκαετίες στους επισκέπτες του.

Το πρόγραμμα «Υιοθέτησε την πόλη σου»

Έως σήμερα, το «Υιοθέτησε την πόλη σου» έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην ολοκλήρωση της πλατείας Ομονοίας, τη δημιουργία πάρκων στις γειτονιές της Αθήνας, σε δράσεις που ενισχύουν την κοινωνική αλληλεγγύη και συνοχή, την εικόνα της Αθήνας ως τουριστικού προορισμού και σε πολλά άλλα έργα, που θα χρειάζονταν αρκετά χρόνια για να αποδοθούν στους Αθηναίους και τις Αθηναίες.

Στην περίπτωση του Λόφου του Στρέφη, ο Δήμος Αθηναίων, απευθύνθηκε στην

«PRODEA Investments», που ανέλαβε την χορηγία για τα μεγάλα έργα παρέμβασης.

%ce%bb%cf%8c%cf%86%ce%bf%cf%82-%cf%84%ce%bf%cf%85-%cf%83%cf%84%cf%81%ce%ad%cf%86%ce%b7-%ce%b7-%ce%b1%ce%bd%ce%ac%cf%80%ce%bb%ce%b1%cf%83%ce%b7-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b4%ce%af%ce%bd%ce%b5%ce%b9-%ce%bd0

Η παιδική χαρά θα επανασχεδιαστεί

Πρόκειται για μία ιδιαίτερα σημαντική χορηγία εκ μέρους της εταιρείας, και περιλαμβάνει το απαραίτητο πλέγμα μελετών και παρεμβάσεων, τις οποίες φυσικά, εποπτεύει και συντονίζει ο Δήμος των Αθηναίων, ορίζοντας το πλαίσιο των ενεργειών, ώστε να προκύψει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Μέσα από το πρόγραμμα «Υιοθέτησε την πόλη σου», ο Λόφος του Στρέφη αποκτά νέα πνοή καθώς θα αναδειχθεί η κορυφογραμμή του λόφου, θα ενισχυθεί η προσβασιμότητα και η ασφάλεια, θα επανασχεδιαστεί η παιδική χαρά και θα γίνουν σημαντικά έργα αποκατάστασης σε όλη την περιοχή.

Όπως εξηγεί ο  κ. Αριστοτέλης Καρυτινός, Αντιπρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της PRODEA Investments :«για την Prodea Investments, η αστική ανάπλαση, η βελτίωση της ποιότητας της ζωής στην πόλη αποτελούν μέρος του εταιρικού μας DNA. Γι’ αυτό και στηρίζουμε εμπράκτως την προσπάθεια του Δήμου Αθηναίων στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Υιοθέτησε την πόλη σου», ώστε να δημιουργηθεί όχι μόνο ένας υπερτοπικού χαρακτήρα σύγχρονος, ασφαλής, και προσιτός χώρος, πρασίνου και άθλησης, αλλά πραγματικά ένας πόλος έλξης και αναφοράς για τους δημότες και τους επισκέπτες, όπως αρμόζει στην πόλη που θέλουμε.

%ce%bb%cf%8c%cf%86%ce%bf%cf%82-%cf%84%ce%bf%cf%85-%cf%83%cf%84%cf%81%ce%ad%cf%86%ce%b7-%ce%b7-%ce%b1%ce%bd%ce%ac%cf%80%ce%bb%ce%b1%cf%83%ce%b7-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b4%ce%af%ce%bd%ce%b5%ce%b9-%ce%bd2

Το Αναψυκτήριο στο λόφο του Στρέφη

Είμαστε ιδιαιτέρως χαρούμενοι και ικανοποιημένοι που, με τη συμβολή μας, ένα σημαντικό έργο για την πρωτεύουσα περνά σε στάδιο υλοποίησης. Για την Prodea, δεν είναι απλώς μια χορηγία, στο πλαίσιο του προγράμματός μας «Δομές Ευθύνης», αλλά μια στρατηγική σύμπραξη βιώσιμης ανάπτυξης για την Αθήνα».

Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι η «PRODEA Investments δεν έχει κανένα οικονομικό όφελος από το έργο αυτό, είναι μόνο χορηγός της σπουδαίας αυτής πρωτοβουλίας του Δήμου Αθηναίων και επ’ ουδενί δεν της παραχωρείται ο λόφος του Στρέφη, ούτε δραστηριοποιείται στο χώρο των βραχυχρόνιων μισθώσεων airbnb, ούτε έχει επενδύσεις στην περιοχή.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, μιλώντας για το σπουδαίο αυτό έργο, εξήγησε ότι αποτελεί σημαντικό στόχο να αναβαθμιστεί ολόκληρος ο λόφος για τους κατοίκους και τους επισκέπτες με την ενίσχυση και την αποκατάσταση των στοιχείων του, δηλαδή με περισσότερο πράσινο αλλά και σύγχρονο, ασφαλή εξοπλισμό. Το έργο έχει προδιαγραφές που σέβονται το περιβάλλον, είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τον χαρακτήρα και την ιστορία της γειτονιάς και στοχεύει στην περαιτέρω διασύνδεσή της με αυτό τον σημαντικό πνεύμονα πρασίνου.

Σχετικά Άρθρα
Η δημιουργία δεν έχει ηλικία - Το Εργαστήρι δημιουργικής απασχόλησης ενηλίκων που θα σας ενθουσιάσει
Η δημιουργία δεν έχει ηλικία – Το Εργαστήρι δημιουργικής απασχόλησης ενηλίκων που θα σας ενθουσιάσει
Burger Fest: Η μεγάλη γιορτή του burger επιστρέφει ξανά, όπως πρέπει!
Burger Fest: Η μεγάλη γιορτή του burger επιστρέφει ξανά, όπως πρέπει!
Ο Θανάσης Ευθυμιάδης μάς περιμένει να περάσουμε "Μια όμορφη μέρα" στο Ζάππειο
Ο Θανάσης Ευθυμιάδης μάς περιμένει να περάσουμε “Μια όμορφη μέρα” στο Ζάππειο
Απόδραση στη «Μικρή Ελβετία», τη μαγευτική Λίμνη Πλαστήρα
Απόδραση στη «Μικρή Ελβετία», τη μαγευτική Λίμνη Πλαστήρα
Ανακαλύψτε κρυμμένους παραδείσους της χώρας μας κάνοντας Canyoning
Ανακαλύψτε κρυμμένους παραδείσους της χώρας μας κάνοντας Canyoning
Αυτόν τον Σεπτέμβριο έχουμε έναν λόγο παραπάνω να επισκεφτούμε το Αστεροσκοπείο στο Θησείο
Αυτόν τον Σεπτέμβριο έχουμε έναν λόγο παραπάνω να επισκεφτούμε το Αστεροσκοπείο στο Θησείο

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του