Ανήσυχοι είναι οι γονείς των 100 μαθητών του Κολλεγίου Ψυχικού που βρίσκονται σε εκπαιδευτική εκδρομή στο Λονδίνο, καθώς η μητέρα ενός κοριτσιού είναι η 40χρονη υπάλληλος της τράπεζας Πειραιώς που διαγνώσθηκε με κοροναϊό στην Αθήνα και νοσηλεύεται από την Πέμπτη στο Αττικόν Νοσοκομείο.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι 100 μαθητές βρίσκονται απομονωμένοι στα δωμάτια τους σε κεντρικό ξενοδοχείο του Λονδίνου και περιμένουν να εξεταστούν από γιατρούς.
Η επιστροφή τους στην Αθήνα είναι προγραμματισμένη για σήμερα Παρασκευή, ωστόσο ακόμη είναι άγνωστο εάν θα τους επιτραπεί να μπουν στο αεροπλάνο.
Η 40χρονη ταξίδεψε με την κόρη της στην Ιταλία, επέστρεψαν το περασμένο Σάββατο στην Αθήνα, ώστε να ταξιδέψει ξανά η κόρη της μαζί με τους συμμαθητές της στο Λονδίνο με πτήση της Aegean.
Κλειστό το Κολλέγιο
Υπενθυμίζεται πως το βράδυ της Πέμπτης έγινε γνωστό ότι με κοινή απόφαση των υπουργών Υγείας και Παιδείας το σχολείο θα παραμείνει σήμερα κλειστό.
Στο ίδιο σχολείο φοιτά και το μικρότερο παιδί της οικογένειας. Η διοίκηση του Κολλεγίου έχει ενημερώσει με επιστολή τους γονείς των μαθητών του ότι μητέρα είναι θετική στον κοροναϊό και παράλληλα ότι βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ.
“Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας μας ενημέρωσε ότι μία μητέρα μαθητών μας διεγνώσθη θετική στον νέο Κορωναϊό Covid 2019. Είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ καθώς και με τα Υπουργεία Υγείας και Παιδείας και θα σας ενημερώνουμε για κάθε εξέλιξη. Σας καλούμε εκ νέου να τηρήσετε την οδηγία που σας απεστάλη χθες από την Ιατρική Υπηρεσία” αναφέρει η σχετική επιστολή προς τους γονείς.
Google News