Αυτή είναι η ρουτίνα ομορφιάς της Μέριλιν Μονρόε από το μακρινό 1959 – Ποια tips ισχύουν ακόμη και σήμερα;

αυτή-είναι-η-ρουτίνα-ομορφιάς-της-μέρι

Τα πρότυπα ομορφιάς αλλάζουν συνεχώς, αυτό όμως που δεν θα εξασθενίσει ποτέ στο πέρασμα των χρόνων είναι η απόλυτη ομορφιά που εξέπεμψε στη διάρκεια της ζωής της η Μέριλιν Μονρόε. Έχουν περάσει δεκαετίες από τον τραγικό θάνατό της, αλλά η γοητεία και το σεξαπίλ της θα μείνουν στην ιστορία του παγκόσμιου κινηματογράφου. Η Monroe συχνά απεικόνιζε στο πανί μια στερεοτυπικά χαζή ξανθιά, αλλά στην πραγματική ζωή, ήταν κάτι εντελώς διαφορετικό. Μία βιβλιοφάγος, ποιήτρια και αμετανόητη θαυμάστρια των Nietzsche και James Joyce.

Η νοημοσύνη της Monroe φαινόταν ακόμη και από τις επιλογές της πάνω σε θέματα ομορφιάς. Σε ό,τι αφορά την ευεξία, μάλιστα, ήταν συχνά μπροστά από την εποχή της. Χρησιμοποιούσε ήδη από τη δεκαετία του ’50 dry shampoo και δήλωνε απερίφραστα την περιφρόνησή της για την υπερβολική ηλιοθεραπεία, επικαλούμενη τις βλάβες που προκαλεί στο δέρμα. Οι καλλωπιστικές της συνήθειες ήταν ιδιαίτερα φιλελεύθερες: της άρεσε να «είναι ξανθιά σε όλα». (Αυτό ισχυρίστηκε ντροπαλά.)

%ce%b1%cf%85%cf%84%ce%ae-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%ce%b7-%cf%81%ce%bf%cf%85%cf%84%ce%af%ce%bd%ce%b1-%ce%bf%ce%bc%ce%bf%cf%81%cf%86%ce%b9%ce%ac%cf%82-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%bc%ce%ad%cf%81%ce%b90

Χάρη στο Μουσείο Μακιγιάζ της Νέας Υόρκης (New York’s Museum of Makeup), το οποίο έδωσε μια προεπισκόπηση της αναβληθείσας έκθεσης «Pink Jungle: 1950s Makeup in America» κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, μαθαίνουμε τώρα ότι η πρωινή και βραδινή ιεροτελεστία περιποίησης του δέρματος που ακολουθούσε η Monroe ήταν επίσης μπροστά από την εποχή της. Ακριβώς όπως η Hepburn και η Garbo, είχε ως προσωπικό δερματολόγο τον Ούγγρο δρα Erno Laszlo. Σε αυτόν χρωστά τη συνταγογράφηση εν έτει 1959, μιας λεπτομερούς ρουτίνας για τη φροντίδα του δέρματος ώστε να μπορέσει να αντιμετωπίσει ένα από τα βασικά του προβλήματα: την ξηροδερμία.

Σήμερα, που η βιομηχανία της ομορφιάς “βομβαρδίζει” γυναίκες και άντρες με νέα προϊόντα ικανά να διατηρήσουν τη νεότητα, με τη χρήση λέιζερ, προηγμένων μεθόδων απολέπισης και άλλες επεμβατικές ή μη λύσεις, πολλοί ειδικοί έρχονται να αγκαλιάσουν τις παλιές, δοκιμασμένες μεθόδους του παρελθόντος. Η Δρ. Barbara Sturm, κορυφαία δερματολόγος,αναλύει την αγωγή της Monroe και κρίνει αν μπορεί να ισχύσει και σήμερα.

%ce%b1%cf%85%cf%84%ce%ae-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%ce%b7-%cf%81%ce%bf%cf%85%cf%84%ce%af%ce%bd%ce%b1-%ce%bf%ce%bc%ce%bf%cf%81%cf%86%ce%b9%ce%ac%cf%82-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%bc%ce%ad%cf%81%ce%b92

1. Καθαρισμός προσώπου με χλιαρό νερό

Μια από τις πρώτες οδηγίες του Ούγγρου δερματολόγου, ο οποίος ήταν γνωστός για την ολιστική και ολοκληρωμένη του προσέγγιση στην περιποίηση του δέρματος, προς την ντίβα Μέριλιν ήταν η χρήση χλιαρού νερού για καθαρισμό της επιδερμίδας του προσώπου. Αν και το κρύο νερό μπορεί επίσης να έχει οφέλη, το δέρμα ανταποκρίνεται καλύτερα όταν δεν βρίσκεται υπό ακραίες θερμοκρασίες, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή. Το χλιαρό νερό είναι ό,τι καλύτερο, καθώς σε βοηθά να δημιουργήσεις αφρό από το καθαριστικό σου. Μπορεί να βοηθήσει στην εξισορρόπηση του σμήγματος στην επιφάνεια της επιδερμίδας και είναι καλύτερο για την απομάκρυνση τυχόν βρωμιάς ή υπερβολικής λιπαρότητας στο πρόσωπο. Η αλήθεια είναι ότι το σαπούνι είναι εξαιρετικά αλκαλικό, με pH 8 ή 9. Το pH του δέρματος, από την άλλη, είναι κάτω από 5, οπότε το σαπούνι γενικά έχει τη δυνατότητα να “στεγνώσει” το δέρμα.

%ce%b1%cf%85%cf%84%ce%ae-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%ce%b7-%cf%81%ce%bf%cf%85%cf%84%ce%af%ce%bd%ce%b1-%ce%bf%ce%bc%ce%bf%cf%81%cf%86%ce%b9%ce%ac%cf%82-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%bc%ce%ad%cf%81%ce%b94

2. Χρήση τόνερ για αποκατάσταση του pH της επιδερμίδας

Η ρουτίνα ομορφιάς που ακολουθούσε η Marilyn ήταν ό,τι καλύτερο για το ξηρό δέρμα της. Ο γιατρός της της είχε συστήσει τη χρήση toner, για να αποκαταστήσει την ισορροπία του pH που είχε διασαλευτεί από το σαπούνι. Τα τόνερ μπορεί να είναι εξαιρετικά ενυδατικά και καθόλου επιθετικά προς την επιδερμίδα ή μπορεί να περιέχουν επιθετικά οξέα και σκληρές αλκοόλες που βλάπτουν τη λειτουργία του φραγμού του δέρματος, προκαλώντας ξηρό, κόκκινο και ερεθισμένο δέρμα.

Η νυχτερινή ρουτίνα της ηθοποιού ήταν πιο περίπλοκη και προσαρμοσμένη στον τύπο της επιδερμίδας της. H οδηγία ήταν διπλός καθαρισμός με έλαιο καθαρισμού αλλά και κρέμα, ολοκλήρωνε τον καθαρισμό με τόνερ και στο τέλος εφάρμοζε την πλούσια ενυδατική κρέμα της μόνο στη μύτη και το πιγούνι. Για ειδικές περιστάσεις, η Monroe είχε οδηγίες να εφαρμόζει κρέμα ματιών σε όλο το πρόσωπο και τον λαιμό της.

Διαβάστε επίσης: Τι είναι το τόνερ προσώπου και πότε πρέπει να το χρησιμοποιούμε;

3. Διατροφικές απαγορεύσεις για υγιή επιδερμίδα

Ο γιατρός της ηθοποιού, προσπαώντας να ανταποκριθεί στις ανάγκες της, της είχε απαγορεύσει να καταναλώνει καρύδια, σοκολάτα, ελιές, στρείδια ή μύδια. Με δεδομένο ότι η διατροφή έχει τεράστιο αντίκτυπο στην υγεία και την ποιότητα του δέρματός μας ήταν απολύτως σωστός. Τα αντιφλεγμονώδη τρόφιμα θα έπρεπε να ήταν ο στόχος της, αλλά κάποια από αυτά βρίσκονταν επίσης στη λίστα με τα “απογορευμένα” του γιατρού της. Τα καρύδια, οι ελιές και η σοκολάτα είναι αντιφλεγμονώδη και αντι-οξειδωτικά. Η αλήθεια, ωστόσο, είναι ότι η σοκολάτα μπορεί να πυροδοτήσει την ακμή, λόγω των σακχάρων, όχι λόγω του κακάου. Έτσι, η απαγόρευση της σοκολάτας και άλλων τροφίμων με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη είχε κάποια βάση από την πλευρά του γιατρού. Η απομάκρυνση της Marilyn από στρείδια και μύδια είχε επίσης νόημα. Μια πιθανή εκδήλωση αλλεργίας στα οστρακοειδή, θα προκαλούσε δερματικά εξανθήματα και μια ποικιλία από δυσάρεστες και ακόμη και επικίνδυνες αντιδράσεις. Και ακόμη και αν δεν ήταν αλλεργική, ένα βακτήριο που ονομάζεται Vibrio vulnificus και μερικές φορές βρίσκεται σε ωμά ή μαγειρεμένα μύδια και στρείδια μπορεί να προκαλέσει δερματικά εξανθήματα και άλλα προβλήματα υγείας.

%ce%b1%cf%85%cf%84%ce%ae-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%ce%b7-%cf%81%ce%bf%cf%85%cf%84%ce%af%ce%bd%ce%b1-%ce%bf%ce%bc%ce%bf%cf%81%cf%86%ce%b9%ce%ac%cf%82-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%bc%ce%ad%cf%81%ce%b96

4. Βαζελίνη για λάμψη

Το αγαπημένο μυστικό της Μέριλιν. Συνήθιζε να “βουτά” το πρόσωπό της στη βαζελίνη πριν εφαρμόσει το μακιγιάζ της για να είναι φωτεινή και λαμπερή και αρκετές φορές είχε πει ότι τη χρησιμοποιούσε και στο σώμα της από το κεφάλι μέχρι τα δάχτυλα πριν μπει για ένα ζεστό μπάνιο το πρωί επειδή της χάριζε απαλό δέρμα. Σήμερα όμως οι δερματολόγοι υποστηρίζουν ότι επειδή ακριβώς η βαζελίνη έχει ως βάση το πετρέλαιο, φράζει τους πόρους και μπορεί να οδηγήσει στην εμφάνιση ακμής και ροδόχρου ακμής.

%ce%b1%cf%85%cf%84%ce%ae-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%ce%b7-%cf%81%ce%bf%cf%85%cf%84%ce%af%ce%bd%ce%b1-%ce%bf%ce%bc%ce%bf%cf%81%cf%86%ce%b9%ce%ac%cf%82-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%bc%ce%ad%cf%81%ce%b98

5. Το λουτρό της Κλεοπάτρας

Η Marilyn το αγαπούσε και έριχνε στην μπανιέρα της εκτός από γάλα και ελαιόλαδο. Το γάλα είναι γεμάτο θρεπτικές βιταμίνες και μέταλλα, βιταμίνη Ε, που είναι ένα αντιοξειδωτικό που ενισχύει την κυτταρική λειτουργία και την υγεία του δέρματος, και ψευδάργυρο, ο οποίος περιέχει αντιφλεγμονώδεις, αντιβακτηριακές και αντι-ακνεϊκές ιδιότητες, που καταπραϋνουν το δέρμα. Το πλήρες γάλα περιέχει επίσης γαλακτικό οξύ, το οποίο δρα ως ήπιο απολεπιστικό χαλαρώνοντας τις συνδέσεις μεταξύ των νεκρών κυττάρων του δέρματος. Το λίπος και οι πρωτεΐνες σε ένα λουτρό γάλακτος θρέφουν και κάνουν απαλό το δέρμα. Μερικές σταγόνες εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου θα μαλακώσουν το δέρμα παρέχοντας περισσότερη από την αντιοξειδωτική βιταμίνης Ε.

Πηγή: wmagazine.com

Σχετικά Άρθρα
Νέα έρευνα αποκαλύπτει πώς το botox επηρεάζει τον εγκέφαλο
Νέα έρευνα αποκαλύπτει πώς το botox επηρεάζει τον εγκέφαλο
Προετοιμάστε το σώμα σας για το καλοκαίρι - Με έμπνευση από τις ιεροτελεστίες περιποίησης της Πολυνησίας
Προετοιμάστε το σώμα σας για το καλοκαίρι – Με έμπνευση από τις ιεροτελεστίες περιποίησης της Πολυνησίας
Ρυτιδοπλαστική: Ποια η διαδικασία, η διάρκειά της, αλλά και η κατάλληλη ηλικία
Ρυτιδοπλαστική: Ποια η διαδικασία, η διάρκειά της, αλλά και η κατάλληλη ηλικία
Είσαι περήφανη για το χαμόγελό σου; Πώς η πρόληψη θα σου χαρίσει άριστη στοματική υγεία
Είσαι περήφανη για το χαμόγελό σου; Πώς η πρόληψη θα σου χαρίσει άριστη στοματική υγεία
Με τη λάμψη των Όσκαρ: Δερματολόγος του Hollywood αποκαλύπτει τις θεραπείες των stars πριν τη μεγάλη βραδιά!
Με τη λάμψη των Όσκαρ: Δερματολόγος του Hollywood αποκαλύπτει τις θεραπείες των stars πριν τη μεγάλη βραδιά!
Το πρόσωπο της Κιμ Μπάσιντζερ μετά τις πλαστικές είναι λόγος για να μην το επιχειρήσεις ποτέ
Δείτε το πρόσωπο της Κιμ Μπάσιντζερ μετά τις πλαστικές…

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του