Τα πιο εύκολα quesadillas κοτόπουλου. Plus: Από που μάς έρχεται το Monterey Jack;

%cf%84%ce%b1-%cf%80%ce%b9%ce%bf-%ce%b5%cf%8d%ce%ba%ce%bf%ce%bb%ce%b1-quesadillas-%ce%ba%ce%bf%cf%84%cf%8c%cf%80%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%bf%cf%85-plus-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%bc%ce%ac0

Όταν πρόκειται για τυριά κανείς δεν μπορεί να μας πει τίποτα. Ξέρουμε από καλά γαλακτοκομικά προϊόντα και αυτό είναι γνωστό! Υπάρχουν, όμως, ορισμένα τυριά για τα οποία δεν γνωρίζουμε και πάρα πολλά.

Όχι όλοι, αλλά γιατί να μην μάθουμε και εμείς οι υπόλοιποι; Το Monterey Jack, λοιπόν, είναι ένα από αυτά τα τυριά. Το συναντώ πολλές φορές σε συνταγές, αλλά δεν γνωρίζω ούτε από που προέρχεται!

Το Monterey Jack, λοιπόν, είναι ένα αμερικάνικο ημίσκληρο τυρί που χρησιμοποιείται πολύ στα μπέργκερ. Το χρώμα του είναι συνήθως άσπρο και παράγεται από αγελαδινό γάλα. Τώρα που μάθαμε ας φτιάξουμε νόστιμα πιτάκια κοτόπουλου με Monterey Jack!

Υλικά:

250 γρ. στήθος κοτόπουλου

1 συσκευασία πολτός τομάτας

χυμός από ένα λάιμ

4 πίτες τορτίγιας

2 κούπες τριμμένο τυρί τσένταρ και Monterey Jack, ανακατεμμένα

λάδι

Εκτέλεση: Λαδώστε ένα τηγάνι και όταν κάψει το λάδι τσιγαρίστε το κοτόπουλο με την τομάτα και το λάιμ. Ανακατέψτε για περίπου 10 λεπτά και όταν τα υγρά του κοτόπουλου εξατμιστούν είναι έτοιμο. Απλώστε στο κέντρο της πίτας το μείγμα κοτόπουλου-τομάτας. Προσθέστε λίγο τυρί και τυλίξτε κάθε πίτα για να καλύψετε τη γέμιση.

Καθαρίστε το τηγάνι από υπολείμματα και τηγανίστε τις πίτες για 3 λεπτά από κάθε πλευρά. Σερβίρετε πασπαλίζοντας με λίγο τυρί!

Κεφτεδάκια κοτόπουλου με παρμεζάνα και λεμόνι. Plus: Γιατί κάποιοι θεωρούν το βασιλικό λαχανικό;

Στήθος κοτόπουλο γεμιστό με πεπερόνι και μοτσαρέλα. Plus: Πόσες θερμίδες έχει ένα κομμάτι πίτσα-πεπερόνι;

Σαλάτα με γαρίδες και lime. Plus: Πώς καθαρίζουμε σωστά μια γαρίδα;

Σχετικά Άρθρα
Στρούντελ με μήλα, σοκολάτα και χαλβά για τη νηστεία και όχι μόνο
Στρούντελ με μήλα, σοκολάτα και χαλβά για τη νηστεία και όχι μόνο
Νηστίσιμοι τοματοκεφτέδες- Το κόλπο για να μη σας διαλύονται στο τηγάνι!
Νηστίσιμοι τοματοκεφτέδες- Το κόλπο για να μη σας διαλύονται στο τηγάνι!
Σκορδαλιά με αμύγδαλο και πατάτα: Μία πρωτότυπη συνταγή για το συνοδευτικό της 25ης Μαρτίου
Σκορδαλιά με αμύγδαλο και πατάτα: Μία πρωτότυπη συνταγή για το συνοδευτικό της 25ης Μαρτίου
Σιροπιαστά “στραβά”: Το σαρακοστιανό γλυκό της χαράς από το Καστελλόριζο
Σιροπιαστά στραβά: Το παραδοσιακό γλυκό της χαράς από το Καστελλόριζο
Νηστίσιμα σκαλτσούνια: Ένα υπέροχο επιδόρπιο στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας
Νηστίσιμα σκαλτσούνια: Ένα υπέροχο επιδόρπιο στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας
%cf%86%cf%84%ce%b9%ce%ac%cf%87%ce%bd%ce%bf%cf%85%ce%bc%ce%b5-%cf%87%ce%b5%ce%b9%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%af%ce%b7%cf%84%ce%bf-%ce%b3%ce%bb%cf%85%ce%ba%cf%8c-%cf%83%cf%80%cf%85%cf%81%cf%89%cf%840
Φτιάχνουμε χειροποίητο γλυκό, σπυρωτό χαλβά σε 15′

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του