rss twitter facebook
Athens

28/04/2017
Mostly sunny
27°C
29/04/2017
Intermittent clouds
26°C
 
Thessaloniki

28/04/2017
Mostly sunny
26°C
29/04/2017
Intermittent clouds
26°C
 

Πέστροφα με ζαμπόν και μηλίτη. Plus: Από που μάς έρχεται το μηλόξυδο;

trout

Μπορεί παλιότερα να το θεωρούσαμε εκτός μόδας και να μην το παρατηρούσαμε, αλλά τελευταία το μηλόξυδο έχει κατακτήσει το διεθνές κοινό και τις κουζίνες όλου του κόσμου! Πέραν, όμως, από τις κουζίνες μας είναι και ένα αγαπημένο ποτό!

Ο μηλίτης είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά αλκοολούχα ποτά βρετανικής προέλευσης, με αρκετά μεγάλη ποικιλία γεύσεων. Φτιάχνεται από χυμό μήλου και η περιεκτικότητά του σε αλκοόλ ποικίλει από 2% μέχρι 8%. Στην Αγγλία είναι γνωστός ως cider ενώ σε άλλες χώρες όπως στις ΗΠΑ και τη Γερμανία ως apple wine!

Σήμερα, δοκιμάστε το με ψαράκι και δε θα χάσετε! Μπορείτε να το βρείτε παντού και δεν κοστίζει ακριβά, οπότε καλή σας όρεξη!

Υλικά:

2 πέστροφες

1 μεγάλη φέτα ζαμπόν

λίγα φύλλα φρέσκος μαϊντανός

1 κομμάτι βούτυρο

1 ποτήρι του κρασιού μηλίτης

λίγο αλεύρι

1 κουταλιά ελαιόλαδο

Εκτέλεση: Αλατοπιπερώστε τις πέστροφες, κόψτε σε κύβους το ζαμπόν και ψιλοκόψτε τον μαϊντανό. Τοποθετήστε το μισό μείγμα μαϊντανού και ζαμπόν στις τρύπες των ψαριών. Με προσοχή αλευρώστε τις πέστροφες και σε ένα τηγάνι που να χωρά και τα δυο ψάρια και σε μέτρια φωτιά λιώστε το βούτυρο και το λάδι. Τηγανίστε για λίγο τα ψάρια και από τις δυο πλευρές!

Προσθέστε το μηλόξυδο και μαγειρέψτε για άλλα δυο λεπτά. Προσθέστε και το υπόλοιπο ζαμπόν και μαϊντανό και σερβίρετε, γαρνίροντας με όση σάλτσα έχει μείνει στο τηγάνι σας!

Ο πιο νόστιμος μαριναρισμένος γαύρος. Ρlus: Είναι επικίνδυνα τα ψάρια;

Ψάρι Escabèche, ένα πιάτο που τρώγεται κρύο!

Φιλέτο σολομού στο φούρνο με μαγιονέζα. Plus: Πώς θα ψήσω το ψάρι ώστε να παραμείνει ζουμερό;

Μπακαλιάρος στο τηγάνι με σκορδαλιά. Γιατί αυτό είναι το φαγητό της 25ης Μαρτίου;

Γράψτε το σχόλιό σας.
* Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας με ελληνικούς χαρακτήρες, πεζά (μικρά γράμματα).