Παραδοσιακή κοτόσουπα με λεμόνι και φέτα!

Θρεπτική, εύκολη και νόστιμη. Αυτή είναι η παραδοσιακή κοτόσουπα που όλες γνωρίζουμε και αγαπάμε. Λεμονάτη και μυρωδάτη με συστατικά τα οποία δεν προσδίδουν μόνο γεύση, αλλά και πολλές θρεπτικές ιδιότητες!

Γίνεται γρήγορα και μπορείτε να την καταναλώσετε όποια μέρα θέλετε, αλλά ιδιαίτερα τις κρύες χειμωνιάτικες μέρες!

Υλικά:

10 κούπες ζωμός κοτόπουλου

3 κουταλιές ελαιόλαδο

8 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες

1 κρεμμύδι

1 μεγάλο λεμόνι (και το ξύσμα του)

2 στήθη κοτόπουλου

1 κούπα κους-κους

1/2 κουταλάκι κόκκινο πιπέρι

1 χούφτα φέτα τριμμένη

1/3 της κούπας σχοινόπρασο, κομμένο

αλάτι

πιπέρι

%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%b4%ce%bf%cf%83%ce%b9%ce%b1%ce%ba%ce%ae-%ce%ba%ce%bf%cf%84%cf%8c%cf%83%ce%bf%cf%85%cf%80%ce%b1-%ce%bc%ce%b5-%ce%bb%ce%b5%ce%bc%cf%8c%ce%bd%ce%b9-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%860

Εκτέλεση: Σωτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο λάδι μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε το κοτόπουλο, τον ζωμό, το λεμόνι και το κόκκινο πιπέρι κλείστε την κατσαρόλα με το καπάκι και αφήστε να βράσουν για 10 περίπου λεπτά. Προσθέστε το κους-κους, το αλάτι και το πιπέρι και συνεχίστε το βράσιμο για περίπου 5 λεπτά. Κλείστε τη φωτιά. Αφαιρέστε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και ψιλοκόψτε το. Ξαναρίξτε το στην κατσαρόλα και ανακατέψτε. Τρίψτε από πάνω την φέτα και το σχοινόπρασο, αλατοπιπερώστε και σερβίρετε ζεστό!

Η πιο εύκολη και νόστιμη σούπα του ψαρά που έχετε δοκιμάσει. Plus: Μας βοηθά η τομάτα να βλέπουμε καλύτερα;

Κοτόσουπα βελουτέ με noodles. Plus: Γιατί να αποφεύγουμε τα έτοιμα noodles;

Εύκολη βελουτέ πατατόσουπα με μπέικον. Plus: Πόσα χρόνια τρώμε σούπες;

Σχετικά Άρθρα
Νηστίσιμοι τοματοκεφτέδες- Το κόλπο για να μη σας διαλύονται στο τηγάνι!
Νηστίσιμοι τοματοκεφτέδες- Το κόλπο για να μη σας διαλύονται στο τηγάνι!
Σκορδαλιά με αμύγδαλο και πατάτα: Μία πρωτότυπη συνταγή για το συνοδευτικό της 25ης Μαρτίου
Σκορδαλιά με αμύγδαλο και πατάτα: Μία πρωτότυπη συνταγή για το συνοδευτικό της 25ης Μαρτίου
Σιροπιαστά “στραβά”: Το σαρακοστιανό γλυκό της χαράς από το Καστελλόριζο
Σιροπιαστά στραβά: Το παραδοσιακό γλυκό της χαράς από το Καστελλόριζο
Νηστίσιμα σκαλτσούνια: Ένα υπέροχο επιδόρπιο στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας
Νηστίσιμα σκαλτσούνια: Ένα υπέροχο επιδόρπιο στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας
%cf%86%cf%84%ce%b9%ce%ac%cf%87%ce%bd%ce%bf%cf%85%ce%bc%ce%b5-%cf%87%ce%b5%ce%b9%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%af%ce%b7%cf%84%ce%bf-%ce%b3%ce%bb%cf%85%ce%ba%cf%8c-%cf%83%cf%80%cf%85%cf%81%cf%89%cf%840
Φτιάχνουμε χειροποίητο γλυκό, σπυρωτό χαλβά σε 15′
Μπακαλιαρόπιτα Κέρκυρας: Η top αποκριάτικη συνταγή που αξίζει να δοκιμάσεις
Μπακαλιαρόπιτα Κέρκυρας: Η top αποκριάτικη συνταγή που αξίζει να δοκιμάσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του