Θρεπτική, εύκολη και νόστιμη. Αυτή είναι η παραδοσιακή κοτόσουπα που όλες γνωρίζουμε και αγαπάμε. Λεμονάτη και μυρωδάτη με συστατικά τα οποία δεν προσδίδουν μόνο γεύση, αλλά και πολλές θρεπτικές ιδιότητες!
Γίνεται γρήγορα και μπορείτε να την καταναλώσετε όποια μέρα θέλετε, αλλά ιδιαίτερα τις κρύες χειμωνιάτικες μέρες!
Υλικά:
10 κούπες ζωμός κοτόπουλου
3 κουταλιές ελαιόλαδο
8 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
1 κρεμμύδι
1 μεγάλο λεμόνι (και το ξύσμα του)
2 στήθη κοτόπουλου
1 κούπα κους-κους
1/2 κουταλάκι κόκκινο πιπέρι
1 χούφτα φέτα τριμμένη
1/3 της κούπας σχοινόπρασο, κομμένο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση: Σωτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο λάδι μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε το κοτόπουλο, τον ζωμό, το λεμόνι και το κόκκινο πιπέρι κλείστε την κατσαρόλα με το καπάκι και αφήστε να βράσουν για 10 περίπου λεπτά. Προσθέστε το κους-κους, το αλάτι και το πιπέρι και συνεχίστε το βράσιμο για περίπου 5 λεπτά. Κλείστε τη φωτιά. Αφαιρέστε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και ψιλοκόψτε το. Ξαναρίξτε το στην κατσαρόλα και ανακατέψτε. Τρίψτε από πάνω την φέτα και το σχοινόπρασο, αλατοπιπερώστε και σερβίρετε ζεστό!
Κοτόσουπα βελουτέ με noodles. Plus: Γιατί να αποφεύγουμε τα έτοιμα noodles;
Εύκολη βελουτέ πατατόσουπα με μπέικον. Plus: Πόσα χρόνια τρώμε σούπες;
Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του
Google News