Και σε ποιον δεν αρέσουν τα μακαρόνια! Ειδικά όταν συνοδεύονται από γευστικές σάλτσες.
Μια τέτοια σάλτσα είναι και η δική μας σήμερα και το μυστικό για να την κάνουμε ακόμα πιο απολαυστική είναι στο βράσιμο. Θέλει μέτρια φωτιά, ήπιο ανακάτεμα και υπομονή…
Δοκιμάστε την μια φορά μαζί με μακαρόνια και θα την αναζητάτε για πάντα…
Υλικά:
400 γρ. μακαρόνια
500 γρ. τοματάκια
190 ml ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο, κομμένες
1 πιπεριά τσίλι, λεπτοκομμένη
1/2 κουταλάκι ζάχαρη
Αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση: Στραγγίξτε τα τοματάκια από τον χυμό τους. Ζεστάνετε λίγο λάδι σε μέτρια φωτιά και τσιγαρίστε το κρεμμύδι και την πιπεριά μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Προσθέστε και τα τοματάκια και ανακατέψτε. Μετά από 5 λεπτά χαμηλώστε τη φωτιά και προσθέστε τα 190 ml λάδι και τη ζάχαρη και σιγοβράστε για 2 ώρες. Ανακατέψτε αρκετά συχνά για να μην κολλήσει.
Στη συνέχεια αλατίστε μια κατσαρόλα με νερό και βράστε τα μακαρόνια. Στραγγίξτε τα (κρατήστε το νερό) και προσθέστε τα στη σάλτσα ανακατεύοντας με δύναμη για να αναμειχθούν καλά. Αν χρειαστεί προσθέστε λίγο από το βραστό νερό για να αποκτήσει η σάλτσα την πυκνότητα που θέλετε.
Σερβίρεται καυτό!
Noodles κολοκυθιού με σάλτσα από αβοκάντο και κουκουνάρι. Plus: Πώς μάς χορταίνει το κουκουνάρι;
Γεμιστές πιπεριές με κοτόπουλο και καυτερή σάλτσα Plus: Πώς κόβουμε σωστά το σχοινόπρασο;
Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του
Google News