Μακαρόνια με σάλτσα τομάτας και τσίλι

%ce%bc%ce%b1%ce%ba%ce%b1%cf%81%cf%8c%ce%bd%ce%b9%ce%b1-%ce%bc%ce%b5-%cf%83%ce%ac%ce%bb%cf%84%cf%83%ce%b1-%cf%84%ce%bf%ce%bc%ce%ac%cf%84%ce%b1%cf%82-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%84%cf%83%ce%af%ce%bb%ce%b90

Και σε ποιον δεν αρέσουν τα μακαρόνια! Ειδικά όταν συνοδεύονται από γευστικές σάλτσες.

Μια τέτοια σάλτσα είναι και η δική μας σήμερα και το μυστικό για να την κάνουμε ακόμα πιο απολαυστική είναι στο βράσιμο. Θέλει μέτρια φωτιά, ήπιο ανακάτεμα και υπομονή…

Δοκιμάστε την μια φορά μαζί με μακαρόνια και θα την αναζητάτε για πάντα…

Υλικά:

400 γρ. μακαρόνια

500 γρ. τοματάκια

190 ml ελαιόλαδο

3 σκελίδες σκόρδο, κομμένες

1 πιπεριά τσίλι, λεπτοκομμένη

1/2 κουταλάκι ζάχαρη

Αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση: Στραγγίξτε τα τοματάκια από τον χυμό τους. Ζεστάνετε λίγο λάδι σε μέτρια φωτιά και τσιγαρίστε το κρεμμύδι και την πιπεριά μέχρι να αλλάξουν χρώμα. Προσθέστε και τα τοματάκια και ανακατέψτε. Μετά από 5 λεπτά χαμηλώστε τη φωτιά και προσθέστε τα 190 ml λάδι και τη ζάχαρη και σιγοβράστε για 2 ώρες. Ανακατέψτε αρκετά συχνά για να μην κολλήσει.

Στη συνέχεια αλατίστε μια κατσαρόλα με νερό και βράστε τα μακαρόνια. Στραγγίξτε τα (κρατήστε το νερό) και προσθέστε τα στη σάλτσα ανακατεύοντας με δύναμη για να αναμειχθούν καλά. Αν χρειαστεί προσθέστε λίγο από το βραστό νερό για να αποκτήσει η σάλτσα την πυκνότητα που θέλετε.

Σερβίρεται καυτό!

Noodles κολοκυθιού με σάλτσα από αβοκάντο και κουκουνάρι. Plus: Πώς μάς χορταίνει το κουκουνάρι;

Γεμιστές πιπεριές με κοτόπουλο και καυτερή σάλτσα Plus: Πώς κόβουμε σωστά το σχοινόπρασο;

«Λύσσα το έκανες!»: Σου έπεσε παραπάνω αλάτι στη σάλτσα; Δες πώς θα διορθώσεις τα πράγματα πριν να είναι αργά!

Σχετικά Άρθρα
Νηστίσιμοι τοματοκεφτέδες- Το κόλπο για να μη σας διαλύονται στο τηγάνι!
Νηστίσιμοι τοματοκεφτέδες- Το κόλπο για να μη σας διαλύονται στο τηγάνι!
Σκορδαλιά με αμύγδαλο και πατάτα: Μία πρωτότυπη συνταγή για το συνοδευτικό της 25ης Μαρτίου
Σκορδαλιά με αμύγδαλο και πατάτα: Μία πρωτότυπη συνταγή για το συνοδευτικό της 25ης Μαρτίου
Σιροπιαστά “στραβά”: Το σαρακοστιανό γλυκό της χαράς από το Καστελλόριζο
Σιροπιαστά στραβά: Το παραδοσιακό γλυκό της χαράς από το Καστελλόριζο
Νηστίσιμα σκαλτσούνια: Ένα υπέροχο επιδόρπιο στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας
Νηστίσιμα σκαλτσούνια: Ένα υπέροχο επιδόρπιο στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας
%cf%86%cf%84%ce%b9%ce%ac%cf%87%ce%bd%ce%bf%cf%85%ce%bc%ce%b5-%cf%87%ce%b5%ce%b9%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%af%ce%b7%cf%84%ce%bf-%ce%b3%ce%bb%cf%85%ce%ba%cf%8c-%cf%83%cf%80%cf%85%cf%81%cf%89%cf%840
Φτιάχνουμε χειροποίητο γλυκό, σπυρωτό χαλβά σε 15′
Μπακαλιαρόπιτα Κέρκυρας: Η top αποκριάτικη συνταγή που αξίζει να δοκιμάσεις
Μπακαλιαρόπιτα Κέρκυρας: Η top αποκριάτικη συνταγή που αξίζει να δοκιμάσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του