Οι ελιές αποτελούν χαρακτηριστικό της ελληνικής διατροφής και έχουν υμνηθεί για τα θετικά οφέλη που προσφέρουν στον άνθρωπο! Γιατί, όμως, μερικές είναι πράσινες και άλλες μαύρες;
Η διαφορά στο χρώμα οφείλεται κατά κύριο λόγο στην ωριμότητα της ελιάς, όταν συλλέγεται, αλλά επηρεάζεται επίσης από τις μεθόδους επεξεργασίας, ενώ οι μαύρες και οι πράσινες ελιές είναι σχεδόν ταυτόσημες.
Η μεγαλύτερη θρεπτική τους διαφορά έγκεται στην περιεκτικότητά τους σε νάτριο, κυρίως όταν πρόκειται για συσκευασμένα προϊόντα σε άλμη. Οι πράσινες ελιές περιέχουν περίπου το διπλάσιο νάτριο από τις μαύρες ελιές.
Υλικά:
250 γρ. spaghetti orecchiette
3 κουταλιές ελαιόλαδο
2 σκελίδες
1 x 150 βαζάκι πράσινες ελιές
8 κουταλιές πολτός τομάτας
Εκτέλεση: Βράζετε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες. Καθαρίστε, κόψτε και τσιγαρίστε για λίγο το σκόρδο στο ελαιόλαδο. Κόψτε τις ελιές, αφού έχετε βγάλει το κουκούτσι και αφαιρέσει την άρμη. Ρίξτε τις στο τηγάνι με το σκόρδο, αλατοπιπερώστε και τηγανίστε για δυο λεπτά. Προσθέστε την τομάτα και την άρμη. Μαγειρέψτε για λίγο και, αφού στραγγίξετε τα μακαρόνια ρίξτε αμέσως στη σάλτσα. Σερβίρονται ζεστά!
Μακαρόνια με τρια τυριά και λεμόνι. Plus: Ξέρετε τις διαφορές ανάμεσα στην γραβιέρα και το gruyere;
Μακαρόνια με μπρόκολο και sauce καρμπονάρα. Plus: Τελικά, το μπέικον δεν παχαίνει όσο νομίζαμε!
Αλμυρό κέικ µε τυρί, λιαστές ντοµάτες κι ελιές
Γαρίδες με ελιές και τομάτα. Plus: Πόσες ελιές πρέπει να τρώμε καθημερινά;
Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του
Google News