Το ξύδι ξέρετε πως κάνει θαύματα. Είναι ευεργετικό για την υγεία μας και απομακρύνει πολλά από τα επιβλαβή μικρόβια που βρίσκονται σε επιφάνειες του σπιτιού! Ξέρατε όμως ότι μπορεί να κάνει τον μεταβολισμό μας να δουλέψει καλύτερα;
Το ξύδι χάρη στην έντονη γεύση του, καθιστά συχνά περιττή τη χρήση λαδιού, μειώνοντας έτσι την πρόσληψη θερμίδων, ενώ περιέχει πηκτίνη, που μειώνει την απορρόφηση λιπαρών και ενεργοποιεί το μεταβολισμό!
Οπότε καλό θα ήταν να υπάρχει στη διατροφή μας! Δοκιμάστε το και στη σημερινή σαλάτα σας…
Υλικά:
600γρ. πατάτες
2 φέτες μπέικον
1 κρεμμύδι
2 αυγά βρασμένα
1/2 κούπα μαγιονέζα
1 κουταλιά ξύδι
2 αγγουράκια τουρσί, κομμένα
3 κρεμμυδάκια φρέσκα
Εκτέλεση: Βράστε τις πατάτες σε νερό με αλάτι για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Όταν είναι έτοιμες καθαρίστε τις και κόψτε τις σε κομμάτια. Στο μεταξύ σε ένα τηγάνι τσιγαρίστε το μπέικον με το κρεμμύδι και μεταφέρετέ τα σε ένα μπολ. Προσθέστε τις πατάτες και τα αυγά κομμένα στη μέση.
Ανακατέψτε σε άλλο σκεύος την μαγιονέζα με το ξύδι και αλατοπιπερώστε. Ανακατέψτε και γαρνίρετε με τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμύδια και τα αγγουράκια τουρσί!
Γλυκοπατάτες γεμιστές με σπανάκι και μαύρα φασόλια. Plus: Ποια πατάτα να διαλέξω;
Πατάτες γιαχνί στην κατσαρόλα. Plus: Σε τι μάς βοηθά η δάφνη;
Πατάτες γεμιστές με μπέικον και τσένταρ στο φούρνο. Plus: Πώς θα ψήσετε πιο γρήγορα μια πατάτα;
Εύκολη πατατοσαλάτα με τόνο. Plus: Ποιο μαρούλι μας κρατά νέες;
Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του
Google News