Φανταστικοί και τραγανοί κολοκυθοκεφτέδες στο φούρνο

Φαγητό που αρέσει σε όλους. Ακόμα και σε εκείνους που δεν αγαπούν πολύ τα λαχανικά, οι κολοκυθοκεφτέδες έχουν συνδυαστεί με τα καλοκαίρια μας.

Ταιριάζουν τέλεια με γιαούρτι ή τζατζίκι και μπορείτε να τους φτιάξετε στον φούρνο. Θα γλιτώσετε έτσι και τα αρνητικά του τηγανιού…

Υλικά:

1 κολοκύθι

1/2 κούπα τριμμένη φρυγανιά

1/4 κούπας ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι

1 αυγό

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Τρίψτε το κολοκύθι σε ένα μπολ και προσθέστε λίγο αλάτι.  Αφήστε το να κάτσει για 20 λεπτά μέχρι να βγάλει όλα τα υγρά του. Έπειτα ρίξτε το κολοκύθι σε ένα μπολ με μια πετσέτα και στραγγίξτε το καλά να φύγουν όλα τα ζουμιά του. Ρίξε πάλι το τριμμένο κολοκύθι σε ένα καθαρό μπολ.

Προσθέστε στο μπολ με το τριμμένο κολοκύθι και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε καλά. Ζυμώστε τα κεφτεδάκια σας και τοποθετήστε τα σε ένα ταψί με λαδόκολλα στρωμένη. Ψήστε τα για 20-25 λεπτά στους 200ο στον αέρα και στα μισά του χρόνου γυρίστε τα ώστε να ψηθούν και από τις δυο πλευρές!

Διαβάστε επίσης

Έρχεται καύσωνας κι εμείς φτιάχνουμε δροσερό γλυκάκι με γιαούρτι και ζελέ ανανά!

Αυτή η συνταγή για τοστ έχει προκαλέσει ντελίριο στα social media – Πάμε να τη φτιάξουμε;

Η Άντζελα Γκερέκου φτιάχνει τη φημισμένη γαλατόπιτα της Γης της Ελιάς – Τρέμε… Πότη!

Σχετικά Άρθρα
Νηστίσιμοι τοματοκεφτέδες- Το κόλπο για να μη σας διαλύονται στο τηγάνι!
Νηστίσιμοι τοματοκεφτέδες- Το κόλπο για να μη σας διαλύονται στο τηγάνι!
Σκορδαλιά με αμύγδαλο και πατάτα: Μία πρωτότυπη συνταγή για το συνοδευτικό της 25ης Μαρτίου
Σκορδαλιά με αμύγδαλο και πατάτα: Μία πρωτότυπη συνταγή για το συνοδευτικό της 25ης Μαρτίου
Σιροπιαστά “στραβά”: Το σαρακοστιανό γλυκό της χαράς από το Καστελλόριζο
Σιροπιαστά στραβά: Το παραδοσιακό γλυκό της χαράς από το Καστελλόριζο
Νηστίσιμα σκαλτσούνια: Ένα υπέροχο επιδόρπιο στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας
Νηστίσιμα σκαλτσούνια: Ένα υπέροχο επιδόρπιο στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας
%cf%86%cf%84%ce%b9%ce%ac%cf%87%ce%bd%ce%bf%cf%85%ce%bc%ce%b5-%cf%87%ce%b5%ce%b9%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%af%ce%b7%cf%84%ce%bf-%ce%b3%ce%bb%cf%85%ce%ba%cf%8c-%cf%83%cf%80%cf%85%cf%81%cf%89%cf%840
Φτιάχνουμε χειροποίητο γλυκό, σπυρωτό χαλβά σε 15′
Μπακαλιαρόπιτα Κέρκυρας: Η top αποκριάτικη συνταγή που αξίζει να δοκιμάσεις
Μπακαλιαρόπιτα Κέρκυρας: Η top αποκριάτικη συνταγή που αξίζει να δοκιμάσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του