Εύκολη, θρεπτική και δροσιστική σαλάτα με μαρούλι και αμύγδαλα. Plus: Πόσα είδη μαρουλιών υπάρχουν;

%ce%b5%cf%8d%ce%ba%ce%bf%ce%bb%ce%b7-%ce%b8%cf%81%ce%b5%cf%80%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%b4%cf%81%ce%bf%cf%83%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%cf%83%ce%b1%ce%bb%ce%ac%cf%840

Αποτελεί ένα από τα αγαπημένα λαχανικά όλων. Προσφέρει πολλά στον οργανισμό μας και ταιριάζει με όλα τα μυρωδικά, λαχανικά, φρούτα και ό,τι άλλο βάζουμε στο φαγητό μας. Ο λόγος για το μαρούλι, το οποίο όπως ξέρετε δεν είναι ένα!

Πόσα είδη μαρουλιού υπάρχουν, λοιπόν; Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν πολλοί τύποι μαρουλιού με πολλές κατηγορίες ο καθένας. Στην χώρα μας, όμως, εκείνοι που καλλιέργούνται περισσότερο και είναι οι πιο γνωστοί είναι οι εξής τέσσερις:

  1. Ρωμαϊκά μαρούλια ή αλλιώς μαρούλι ρομάνα
  2. Μαρούλια “Σαλάτα”, τα γνωστά μας κατσαρά μαρούλια
  3. Φυλλώδη μαρούλια
  4. Μαρούλια Κεφαλωτά ή icebergs

Σήμερα εμείς δοκιμάζουμε την τελευταία κατηγορία στη σαλάτα μας και το συνοδεύουμε με αμύγδαλα και dressing από λεμόνι…

Υλικά:

1 μεγάλο κεφαλωτό μαρούλι (iceberg)

1/4 της κούπας αμύγδαλα κομμένα

1 κούπα φρέσκος μαϊντανός

1 κούπα φρέσκο κόλιαντρο

10 σχοινόπρασα, κομμένα σε λεπτές φέτες

4 – 5 κουταλιές dressing λεμονιού

Για το dressing:

1/4 της κούπας χυμός λεμονιού

1/4 της κούπας λάδι

2 κουταλιές μέλι

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση: Σε ένα ταψί με λαδόκολλα απλώστε τα αμύγδαλα και ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 6-5 λεπτά. Στο μεταξύ ανακατέψτε σε ένα βαθύ πιάτο το μαρούλι, τον μαϊντανο, το κόλιαντρο και το σχοινόπρασο. Προσθέστε τα αμύγδαλα και περιχύστε με το dressing.

Για το dressing: Σε ένα μικρό μπωλ ή σε ένα σέικερ ανακατέψτε πολύ καλά όλα τα υλικά!

Πικάντικη σαλάτα με καρότο και ρεβύθια. Plus: Τι είναι η harissa;

Εύκολη σαλάτα με χαλούμι και pecan. Plus: Μας χαρίζουν γερή καρδιά τα καρύδια pecan;

Εύκολη σαλάτα με «αμερικάνικο» μακαρόνι. Plus: Πώς θα γλιτώσουμε από τις θερμίδες των ζυμαρικών;

Σχετικά Άρθρα
Νηστίσιμοι τοματοκεφτέδες- Το κόλπο για να μη σας διαλύονται στο τηγάνι!
Νηστίσιμοι τοματοκεφτέδες- Το κόλπο για να μη σας διαλύονται στο τηγάνι!
Σκορδαλιά με αμύγδαλο και πατάτα: Μία πρωτότυπη συνταγή για το συνοδευτικό της 25ης Μαρτίου
Σκορδαλιά με αμύγδαλο και πατάτα: Μία πρωτότυπη συνταγή για το συνοδευτικό της 25ης Μαρτίου
Σιροπιαστά “στραβά”: Το σαρακοστιανό γλυκό της χαράς από το Καστελλόριζο
Σιροπιαστά στραβά: Το παραδοσιακό γλυκό της χαράς από το Καστελλόριζο
Νηστίσιμα σκαλτσούνια: Ένα υπέροχο επιδόρπιο στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας
Νηστίσιμα σκαλτσούνια: Ένα υπέροχο επιδόρπιο στο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας
%cf%86%cf%84%ce%b9%ce%ac%cf%87%ce%bd%ce%bf%cf%85%ce%bc%ce%b5-%cf%87%ce%b5%ce%b9%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%af%ce%b7%cf%84%ce%bf-%ce%b3%ce%bb%cf%85%ce%ba%cf%8c-%cf%83%cf%80%cf%85%cf%81%cf%89%cf%840
Φτιάχνουμε χειροποίητο γλυκό, σπυρωτό χαλβά σε 15′
Μπακαλιαρόπιτα Κέρκυρας: Η top αποκριάτικη συνταγή που αξίζει να δοκιμάσεις
Μπακαλιαρόπιτα Κέρκυρας: Η top αποκριάτικη συνταγή που αξίζει να δοκιμάσεις

Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του