Αποτελεί ένα από τα αγαπημένα λαχανικά όλων. Προσφέρει πολλά στον οργανισμό μας και ταιριάζει με όλα τα μυρωδικά, λαχανικά, φρούτα και ό,τι άλλο βάζουμε στο φαγητό μας. Ο λόγος για το μαρούλι, το οποίο όπως ξέρετε δεν είναι ένα!
Πόσα είδη μαρουλιού υπάρχουν, λοιπόν; Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν πολλοί τύποι μαρουλιού με πολλές κατηγορίες ο καθένας. Στην χώρα μας, όμως, εκείνοι που καλλιέργούνται περισσότερο και είναι οι πιο γνωστοί είναι οι εξής τέσσερις:
- Ρωμαϊκά μαρούλια ή αλλιώς μαρούλι ρομάνα
- Μαρούλια “Σαλάτα”, τα γνωστά μας κατσαρά μαρούλια
- Φυλλώδη μαρούλια
- Μαρούλια Κεφαλωτά ή icebergs
Σήμερα εμείς δοκιμάζουμε την τελευταία κατηγορία στη σαλάτα μας και το συνοδεύουμε με αμύγδαλα και dressing από λεμόνι…
Υλικά:
1 μεγάλο κεφαλωτό μαρούλι (iceberg)
1/4 της κούπας αμύγδαλα κομμένα
1 κούπα φρέσκος μαϊντανός
1 κούπα φρέσκο κόλιαντρο
10 σχοινόπρασα, κομμένα σε λεπτές φέτες
4 – 5 κουταλιές dressing λεμονιού
Για το dressing:
1/4 της κούπας χυμός λεμονιού
1/4 της κούπας λάδι
2 κουταλιές μέλι
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση: Σε ένα ταψί με λαδόκολλα απλώστε τα αμύγδαλα και ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 6-5 λεπτά. Στο μεταξύ ανακατέψτε σε ένα βαθύ πιάτο το μαρούλι, τον μαϊντανο, το κόλιαντρο και το σχοινόπρασο. Προσθέστε τα αμύγδαλα και περιχύστε με το dressing.
Για το dressing: Σε ένα μικρό μπωλ ή σε ένα σέικερ ανακατέψτε πολύ καλά όλα τα υλικά!
Πικάντικη σαλάτα με καρότο και ρεβύθια. Plus: Τι είναι η harissa;
Εύκολη σαλάτα με χαλούμι και pecan. Plus: Μας χαρίζουν γερή καρδιά τα καρύδια pecan;
Εύκολη σαλάτα με «αμερικάνικο» μακαρόνι. Plus: Πώς θα γλιτώσουμε από τις θερμίδες των ζυμαρικών;
Ακολουθήστε μας στο Google News
και ενημερωθείτε πρώτοι για τα νέα άρθρα του
Google News