rss twitter facebook
Athens

17/08/2017
Mostly sunny
33°C
18/08/2017
Mostly sunny
33°C
 
Thessaloniki

17/08/2017
Partly sunny with thundershowers
33°C
18/08/2017
Mostly sunny
34°C
 

Αλμυρά μπισκότα με σκόρδο και τσένταρ. Plus: Ξέρατε ότι υπάρχει και μαύρο σκόρδο;

σκόρδο

Είναι γνωστό ότι το σκόρδο επιφέρει πολλά καλά στον οργανισμό μας! Είτε μιλάμε για την υγεία μας είτε για την ομορφιά μας. Ξέρατε, όμως, ότι υπάρχει και μαύρο σκόρδο το οποίο μάλιστα έχει ακόμα πιο ευεργετικές ιδιότητες;

Ναι. Υπάρχει! Στην ουσία προκείται για το κανονικό σκόρδο όπως το ξέρουμε, το οποίο όμως υπόκειται μια διαδικασία παλαίωσης που διαρκεί τουλάχιστον ένα μήνα. Μέσω αυτής της διαδικασίας όλες οι ασταθείς ουσίες που περιέχονται στον αρχικό καρπό σταθεροποιούνται δίνοντας έτσι στο μαύρο σκόρδο πραγματικά εξαιρετικές ιδιότητες!

Και μπορεί στην χώρα μας να είναι λιγάκι άγνωστο, μάθετε όμως ότι ιστορικά επιβεβαιώνεται πως οι αρχαίοι Έλληνες, και ιδιαίτερα οι Σπαρτιάτες, κατανάλωναν μαύρο σκόρδο πριν τις μάχες τους!

Στη σημερινή μας συνταγή μπορείτε να δοκιμάσετε λίγο από αυτό μαζί με τα αλμυρά μπισκότα σας…

Υλικά:

1 3/4 της κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/2 κουταλάκι αλάτι

1/2 κουταλάκι baking powder

5 κουταλιές βούτυρο

1 κούπα γάλα

1 κούπα τριμμένο τσένταρ

1/4 της κούπας λιωμένο βούτυρο

1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη

Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250ο. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι και το baking powder. Κόψτε το βούτυρο μέσα στο αλεύρι μέχρι να αρχίσουν να σχηματίζονται μικρά σχήματα. Ανοίξτε μια τρύπα στο κέντρο του μείγματος και ρίξτε μέσα το γάλα και το τριμμένο τυρί. Ανακατέψτε πολύ καλά. Πάρτε κουταλιές από το μείγμα και τοποθετήστε τις σε ένα ταψί που έχετε σκεπάσει με αντικολλητικό χαρτί.

Ψήστε τα μπισκότα και στο μεταξύ χτυπήστε το λιωμένο βούτυρο με το σκόρδο. Αλείψτε τα μπισκότα με το μείγμα του σκόρδου, όσο είναι ακόμα ζεστά.

Γαρίδες με κους κους. Plus: Σκόρδο και άλλες 4 τροφές που χαρίζουν μακροζωία!

Σπαράγγια με σκόρδο και σόγια: Plus: Πώς θα διατηρήσεις φρέσκα για περισσότερο τα σπαράγγια σου;

Πατάτες γεμιστές με μπέικον και τσένταρ στο φούρνο. Plus: Πώς θα ψήσετε πιο γρήγορα μια πατάτα;

 

Γράψτε το σχόλιό σας.
* Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας με ελληνικούς χαρακτήρες, πεζά (μικρά γράμματα).